Máig megoldatlan bizarr gyilkosságok

A Fekete-Dália gyilkosság

1947-ben brutális gyilkosság híre rázta meg Los Angeles városát. Egy helyi lakos egy brutális kegyetlenséggel megcsonkított holttestre bukkant egy üres telken. Az áldozat egy Elizabeth Short nevű 22 éves lány volt, holtteste szörnyű állapotban hevert a fűben: testét derekánál félbevágták, száját mindkét oldalon füléig felvágták, egyik mellét megcsonkították és több helyen is darabokat vágtak ki a testéből. A gyilkos módszerei rituális gyilkosságra utalnak, hiszen az elkövető a nő vérét kifolyatta, testét lemosta és karjait a feje fölött, lábait terpeszben helyezte el. Érdekes körülmény, hogy a nő hét nappal halála előtt levelet írt barátjának, Joseph Gordon Fickling hadnagynak, melyben beszámolt arról, hogy hamarosan Chicago-ba költözik, hogy modell válhasson belőle. Az elkövető személyére azonban máig nem derült fény, annak ellenére, hogy az ügynek 25 gyanúsítottja volt.

Brian de Palma filmet forgatott a híres gyilkossági esetről, a Fekete Dáliát 2006-ban mutatták be.

Az ismeretlen fiú a dobozban

1957-ben egy takaróba tekert, kartondobozba helyezett fiú holttestére bukkantak egy philadelphiai erdőben. A gyereket Amerika ismeretlen fia-ként emlegetik hiszen személyazonosságára és gyilkosára a mai napig nem derült fény.

Remington Bristow orvosszakértő haláláig nyomozott az ismeretlen fiú ügyében. 1960-felkeresett egy New Jersey-i médiumot, aki elmondta, hogy a gyilkosság helyszínének közelében lennie kell egy háznak és arra bíztatta, hogy ott kutakodjon. Az orvosszakértő megfogadta a tanácsot, sikerült egy olyan nevelőotthonra bukkannia a gyilkosság helyszínétől pár km-re, ami megegyezett a médium leírásával. A szakértő furcsa dolgokra bukkant az épületben.

A kartondoboz, amibe a fiút helyezték ugyanis egy J. C. Penney márkájú bölcső doboza volt. A szakértő pedig ugyanilyen márkájú bölcsőket talált a nevelőotthonban.

Ugyanakkor talált néhány olyan takarót is, ami nagyon hasonlított ahhoz, amibe a fiút bugyolálták. Ez azonban nem bizonyult elegendő bizonyítéknak, így a nevelőotthon vezetői ellen nem indult eljárás.

A New Orleans-i hóhér

A New Orleans-i sorozatgyilkos 8 embert ölt meg 1912 és 1919 között. Áldozatai házába a hátsó kaput feltörve jutott, és baltával sújtott le az ott lévőkre. A házat és az áldozatok tulajdonait érintetlenül hagyta, nem a rablás volt a célja. A meggyilkoltak nagy része olasz származású volt, ezért egyesek arra következtettek, hogy a gyilkosságokat rasszista indítékok miatt követte el. 1919-ben egy levél jelent meg a helyi újságokban, melyet állítólag a baltás gyilkos írt. A levélben arra figyelmezteti a lakosokat, hogy újból ölni fog, ám megkíméli azon lakosok életét, akiknek otthonában jazz zene szól. Aznap éjjel a báltermek és otthonok mindenütt jazz zenét játszottak és valóban nem történt újabb gyilkosság azon az éjjelen. Egyesek szerint a gyilkos csupán csak a jazz zenét szerette volna népszerűsíteni. Bár gyanúsítottak voltak, a Hóhér valódi kilétét sosem azonosították.

Az American Horror Story című sorozatban Danny Huston kelti életre a legendás gyilkost.

A Sodder-gyerekek rejtélyes eltűnése

1945 szentestéjén tűz ütött ki a Sodder család otthonában Nyugat-Virginiában. A Sodder házaspárnak kilenc gyerekük közül csak négyet sikerült megmenteniük, a másik öt az égő házban rekedt. A tűz eloltása után azonban nem találtak egyetlenegy holttestet sem.

A szülők egész életükben meg voltak győződve arról, hogy gyerekeik életben vannak. George Sodder szerint a házat szándékosan gyújtották fel, a gyerekeket pedig a szicíliai maffia rabolta el bosszúból, amiért George rendszeresen nyíltan bírálta szülőhazája, Olaszország fasiszta diktatúráját.

A Bear Brook-i gyilkosságok

1985-ben egy nő és egy kislány fémhordóba gyömöszölt maradványaira bukkantak a New Hampshire-i Bear Brook Nemzeti Parkban. Az áldozatok rokonságban álltak egymással, de személyazonosságukra sosem derült fény. Tizenöt évvel később újabb fémhordó került elő az első hordótól körülbelül 90 méterre. A hordóban két kislány teteme volt, egyikük az első hordóban talált nő rokona lehetett.

Személyazonosságuk máig ismeretlen.

Forrás:  Buzzfeed, Wikipedia

One thought on “Máig megoldatlan bizarr gyilkosságok

  • 2016-10-11 at 8:53 PM
    Permalink

    The two little girl is one live sister samewher in the world.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.