Madrid hétkéményes háza

Mit is ne szerethetnék Madrid vibráló városában? A szépséges város igazi célpontja a nyaralóknak. Madridban rengeteg helyet találhatunk, ahol gazdag és szépséges művészet és kultúra lelhető fel. Azonban a bulik és a szépség ellenére Madrid a világ egyik legkísértetiesebb városa!

Most a hétkéményes házról fogunk mesélni nektek, melynek eredeti neve a Casa de las Siete Chimeneas, emellett szokás a hét bűn házának is nevezni. Az épület tulajdonosa Pedro de Ledesma birtokolta és 1574-1577 között épült Atonio Sillero építész kezei alatt. Manapság a spanyol kulturális minisztérium nagy kincsként tekint rá, hiszen alig maradt épület a 16. századból.

casa_de_las_7_chimeneas_madrid_06-jpg-1200x900
Később a házat Zapata kapitány és felesége, Elene birtokolta. 1557-ben Zapata csatába indult, ahonnan sohasem tért vissza. Hónapokkal később Elena élettelen holttestét is megtalálták ágyában, furcsa arckifejezéssel az arcán. A mai napig megmagyarázhatatlanok halálának körülményei, de többen úgy gondolják, hogy a nő bezárta magát a hálóba és meghalt. Később azonban Elena holtteste is eltűnt, sőt sokan úgy gondolják, hogy a nő nem békésen halt meg ágyában. Fülöp király azonnal keresést indított a test miatt, de később azt kezdték pletykálni, hogy Elenával romantikus kapcsolatot ápolt. Azonban az igazsága az volt, hogy Elena Fülöp törvénytelen gyermeke volt
Más történetek szerint Elena terhes volt, de a királyi család mindenképpen meg akarta oldani a problémát, hogy ne szennyezzék a vérvonalat. Ebben az esetben néhányan a királyt vádolják a nő halálért.
Akármi is történt, az bizonyos, hogy a további lakók lépteket hallottak a házban. Páran egy fiatal nőt is láttak, aki légies fehér ruhát viselt. Mások egy kislány zokogását is hallani vélték.
Sokkal később egy renoválás során fedezték fel Elene testét a pincében, akinek egy lándzsát szúrtak a mellkasába. Ami még furcsább, hogy a hatvanas években egy férfi csontvázat is találtak odalent. Sohasem tudták meg, hogy kihez tartozott.
Manapság is tapasztalnak kísérteties jelenségeket, szinte mindig szombat éjszaka…

screen-shot-2016-07-27-at-23-41-14

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.