A legjobb nem amerikai szellemfilmek

Egyértelműen az amerikai mozi dominál, hogyha horrorfilmekről van szó. A leghíresebb mozik is innen kerültek ki, de ez nem azt jelenti, hogy a más nemzetiségű szellemfilmek nem félelmetesek. Most bizony igazán borzongató horrorokat hoztunk nektek!

 8. A Szem (The Eye, Hong Kong)
A film 2002-ben jelent meg és a Pang testvérek rendezték. A szem egy vak nő történetét mondja el, aki szemátültetésen esett át. Azonban, ahogy helyreállítják a látását, hirtelen képességei lesznek arra is, hogy lássa a jövőt és más szellemalakokat, akik egyáltalán nem barátságosak. Ennek a filmnek Hollywood remakje is készült Jessica Alba szereplésével.

the-eye-scary

7. Shikoku (Japán)
A japán szellemfilmek nem idegenek az amerikai horrorrajongóknak sem. A Ringu A kör eredetije is rengeteg külföldi nézőt vonzott. Azonban az 1999-es thriller a Shikoku (Land of the Dead) mindenképpen nagyobb figyelmet érdemel. A film egy fiatal nőről, Hinakóról szól, aki visszatér városába, ahol megtudja, hogy gyerekkori barátja, Sayori meghalt. Az édesanya idézései miatt a lány szelleme feltűnik a városban. A filmben megjelenik a japán miszticizmus és tradíció is.

6. A Babadook (Ausztrália)
Ezt a nemrégiben megjelent pszichológiai horrort mindenkinek csak ajánlani tudom. A filmet a sötét tündérmesék is inspirálták, amelynek a középpontjában egy teljesen kiakadt anyuka áll, aki megpróbálja feldolgozni férje halálát problémás fiával együtt. A dolgok csak rosszabbak lesznek, amikor egy félelmetes gyerekvers elkezdi terrorizálni az életüket. A film egyszerre felkavaró és félelmetes, amely rengeteg metaforával dolgozik.

babadook3

5. The Legend of Hell House (Egyesült Királyság)
A The Legend of Hell House az egyik legfélelmetesebb brit film. Olyan alkotókkal dolgoztak mint Richard Matheson és Roddey McDowell, és a középpontban egy csapat médium és paranormális nyomozó áll, akik megpróbálják bebizonyítani, hogy van élet a halál után.

hellhouse

4. The Changeling (Kanada)
Nagyon sokan gondolják, hogy ez egy klasszikus amerikai alkotás, de bizony ez a film Kanadából ered. 1980-ban jelent meg a film, amelynek középpontjában egy özvegy, John áll. A férfi beköltözik egy házba, ahol egy fiatal fiú kísértete él. Kisebb koromban ez volt az első olyan film, amire éveken át emlékeztem.

the-changeling-1-e1318502820742

3. The Phantom Carriage (Svédország)
A The Phantom Carriage című film 1921-ben jelent meg, Victor David Sjöström rendezésében. A történet egy régi svéd mondát dolgoz fel. Három férfi beszélget arról, hogy szilveszter éjjel, aki meghal annak vezetnie kell a fantom kocsit, és összegyűjtenie a halott lelkeket. Nem sokkal később az egyik férfi meghal éjfél előtt.

the-phantom-carriage_1921_by-victor-sjostrom_01

2. The Devil’s Backbone (Spanyolország)
Guillermo del Toro neve igencsak ismeretes a horrorfilmek középen. Ő alkotta meg a Hellboyt és a Crimson Peaket is. A legkorábbi horrorfilmje a 2001-es The Devil’s Backbone, amely 1939-ben játszódik a spanyol polgárháború alatt. A filmben egy fiatal fiút, Carlost ismerhetjük meg, akit árvaházba helyeznek, miután megtámadják őket a fasiszták. Később Carlos találkozik egy fiúval, Santival, akiről kiderül, hogy szellem.

devilsbackbone

1. A Tale of Two Sister (Dél-Korea)
A szellemfilmek között A Tale of Two Sisters igazán kiérdemli a legelőkelőbb helyet. Ez a film is egy helyi legendán alapul és a főszerepben megismerhetünk egy fiatal lányt, Su-mit, aki a pszichiátriáról tér haza. Hamarosan újra összebarátkozik testvérével, de közben meg kell küzdeniük gonosz mostohájukkal is és egy szellemmel, aki a házat kísérti.

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.