A legfélelmetesebb internetes legendák XIII.

Most egyenesen 2010-ből hoztunk nektek egy CreepyPasta történetet, amely elindította a kísértetjárta játékok sorát. A történet több néven is ismeretes, de leginkább a “BEN megfulladt”, esetleg a “Majora Mask kísértete” a legismertebbek. A félelmetes történet alapját egyébként a Ninento 64-es játék képzi: “The Legend of Zelda: Majora’s Mark”.

A történet egy fórumon tűnt fel, egy főiskolás fiú, Alex Hall mesélte a történetet, amelyben azt állította, hogy játszott a játékkal, de talált egy különös fájlt, amelyet BEN néven mentettek el. Ez valószínűleg egy másik játékoshoz tartozott, aki majdnem végigvitte a játékot, de mégis abbahagyta a vége előtt. Hall később megalkotta a saját file-ját, amelyet “Linkként” mentett el, de amikor elkezdett játszani a játékkal, akkor arra jött rá, hogy a legtöbb karakter a BEN-ként referál rá. Hogy kijavítsa ezt a hibát Hall letörölte a BEN-file-t, és visszatért a játékba, de arra jött rá, hogy odabent a karakterek már sehogy se emlegetik. Frusztrált lett, de hibaként gondolt rá, és folytatta a játékot. Tapasztalt játékos lévén, Hall a 4th day glitchnek elnevezett csalást alkalmazta a játékon, ami egy egész napnyi játékbeli időt ad a játékos számára az alap három helyett. Azonban teljesen meglepte az eredmény.

BEN_03

Azt találta, hogy a karaktere azonnal a végső ellenséggel kapcsolatos csatába került, ahol Majorával kell szembeszállni a Holdon. Eközben a játék színe és hangja teljesen megváltozott: a zenét visszafelé játszották, a játék szövege elmosódott, az egyik főellenség folyamatosan figyelte minden lépését. Aztán minden figyelmeztetés nélkül visszakerült az Óraváros szintjére, ahol semmi sem tűnt többé ismerősnek. Elhatározta, hogy változtat a taktikán és megpróbál kimenekülni ebből az alternatív dimenzióból, ezért megfullasztotta a karakterét. Úgy remélte, hogy máshol fog újraéledni, azonban úgy tűnt, hogy hatalmas hibát követ el.

A karaktereket sikoltozni kezdtek, emellett mániákusan nevettek, majd elkezdték üldözni. Akárhogy is próbálkozott képtelen volt kitalálni, később a saját karaktere lángokba borult. Holtan feküdt a színhelyen, a képernyő pedig kimerevedett. A főellenség fölé hajolt, majd ezek a szavak tűntek fel a képernyőn: “Találkoztál a borzalmas sorsoddal, nemde?”

BEN_06

Alex visszatért a nyitóképernyőre, és meglepve konstatálta, hogy saját mentett játéka eltűnt, és újra BEN került a helyére, egy új fájllal, aminek a neve az volt: “MOST TE JÖSSZ”. Alex természetesen megijedt, abbahagyta a játékot éjszakára, másnap újra próbálta, de újabb bizarr hibák következtek, és a furcsa fájlok egyre csak feltűntek a képernyőn. A fiú úgy érezte, tovább kell játszania, de emellett elkezdte kérdezgetni mások tapasztalatait is a félelmetes hibákról, ezért YouTube-on is megosztotta a történetét. Itt lett a helyzet még borzongatóbb.

A negyedik videó alá Alex kollégiumi szobatársa írt, arról számolt be, hogy a fiú kiköltözött, muszáj volt elmennie, mert úgy érezte, hogy valami kísérti. A fiú csak egy pendrive-ot és egy pár instrukciót hagyott maga után. A pendrive-on két fájl volt: “free.wmv” és a “TheTruth.txt”, az instrukció szerint a fájlokat szeptember 15-én kellett feltöltenie pontosan 11:04-kor.

BEN_05

A dokumentumban Hall leírta bizarr és félelmetes tapasztalatait a játékról, amelyet szerinte egy BEN nevű játékos kísértett. BEN lassan beszivárgott Alex életének minden részletébe, még az álmaiba is. Emellett állítása szerint a játék szereplői is látogatták. BEN még Alex számítógépét is megszállta, a fiú azt mondta, hogy bármi kerül fel Jadusable YouTube csatornájára azok hamisak, nem ő csinálja. Furcsa, de később a YouTube csatorna tényleg megváltozott, hozzákapcsolódott egy furcsa internetes oldalhoz, amely ma már nem is létezik, de eredetileg egy vallási csoport honlapja volt, akik A Hold gyermekeinek nevezték el magukat.

Azonban később Alex Hall bevallotta, hogy ő maga találta ki az egész mítoszt. Sajnos ez elrontja az egész borzongató történetet.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.