Kísértetjárta pszichiátriák Indiana államban

A pszichológia fejlődése előtt sokkal több mentálisan beteg embert zártak intézetekbe. Általában ezek a helyek túlzsúfoltak voltak, ráadásul néha igazi kínzóeszközöket használtak. Éppen ezért a mai napig rengeteg lélek rekedt ilyen helyek falai mögé.

Central State Hospital, Indiana
Az épületet 1896-ban építették, hatalmas területet foglal el a mai napig. 1928-ban körülbelül 3000 ember lakott a falai között, nemek szerint elkülönítve. 1970-ben két épületet is lezártak, majd 1994-ben a kórház teljesen bezárta a kapuit. Akkoriban rendőrök, éjjeli őrök vigyázták a helyszínt, és rengetegen hallottak sikolyokat az épület falai közül. Mások menekülő betegeket láttak. 
Állítólag a helyszínen emberkísérletekkel is foglalkoztak. Egy történet egy Alvin nevű beteggel foglalkozik, aki nyom nélkül eltűnt. Pár évvel később egy női beteg mondta, hogyan találkozott Alvinnal. A kutatások azonban nem hoztak eredményt, de megtalálták Alvint testét egy apró helyen a falban. 

centralstate

Morgan ház
A Morgan ház Knightstownban található. Állítólag mentális betegeket kezeltek itt az 1900-as évek elején, emellett ide zárták azokat, akik himlőtől szenvedtek. Az embereket bezárták, és senkit sem engedtek a falak közé. A halálozási arány nagyon magas volt. Sokan úgy gondolják, hogy még mindig kísértik az épületet azok, akik itt hunytak el. Egy helyi történész találkozott idebent egy furcsa nővel, aki azt mondta, hogy senki sincs itthon, és becsukta az ajtót. A történész összezavarodott, hiszen senkinek sem kellett volna az épületben lennie. Később többen is átkutatták, és nem találták senkit a területen.

Evansville
Evansville leghíresebb szelleme, Willard Library, azonban itt is található egy kórház, amiről azt állítják, hogy kísértetjárta. A Boehne Camp Kórháznak rengeteg borzalmas története van, állítólag akaratuk ellenére tartottak itt embereket. Az épületet egyébként mára lerombolták, de egy alagút található alatta, ahol még mindig érezhető a lelkek jelenléte.

The Floyd County Asylum, New Albany
Ez a régi pszichiátria közösségi házként éledt újjá, hogy segítsen a szegényeknek. Egy része megsemmisült egy tűzesetben 1916-ban. 2015-ben megvizsgálták a helyszínt és úgy találták, hogy még mindig rengeteg szellem található a területen. Hangokat hallanak odabent és furcsa események történnek. Ráadásul még egy temető is található a birtokon. Ennél jobb már nem is lehetne.

floydcounty

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.