Karácsonyi horrorfilmek

Gondolom sokan vannak, akik nagyon unják már a szokásos karácsonyi filmeket, amiket minden évben leadnak a csatornák. Eddig még nem találkoztam a Reszkessetek, betörők című filmmel, egy reklám összeállításban sem, talán idén megússzuk. Ha szeretne valaki borzongani az ünnepek alatt, ajánlom a következő filmeket.

A listát egy klasszikus filmmel szeretném kezdeni: Silent Night, Deadly Night. A csendes éj, halálos éj című filmet 1984-ben mutatták be Amerikában. Egy fiatal emberről szól a történet, akinek a szüleit gyerekkorában megölte egy télapóruhás rabló, utána árvaházban nevelkedett. Később egy játékboltban alkalmazták, és karácsonyra neki kellett beöltöznie mikulás ruhába. Az emlékek hatására fejszét ragad, és dühös őrjöngésbe kezd. Készült több folytatása is, de azokat nem ajánlanám senkinek sem.

A következő film már kicsit újabb, amit megemlítek a cikkemben: Sint (2010). A számomra kevésbé népszerű holland horrorok táborát bővíti. Szent Miklós itt, nem a történetekben megszokott ember, aki ajándékokat osztogat a gyerekeknek, hanem december 5-ei teliholdkor gyerekeket rabol el és gyilkol meg.

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.