A Jersey ördög misztériuma

Ha olvassátok az oldalt, akkor már hallottatok a kriptozoológiáról, amely furcsa lényekkel foglalkozik, mint Nagyláb, Nessy és ehhez hasonlók. Most náluk egy kissé kevésbé ismert példányról, a Jersey Ördögről fogunk mesélni nektek.

New Jersey leginkább Atlantic Cityről és a Jersey Shore-ról ismert, azonban itt található egy hatalmas lakatlan terület is, amely 445 ezer hektárt foglal el. Itt főleg sűrű erdő található savas és sós földdel. A sok vadállaton kívül itt él amerikai egyik legfurcsább legendájának főszereplője is.
A legenda egy viharos éjjelen kezdődött 1735-ben, amikor is Anya Leeds terhes volt 13. gyermekével, és a szülés közben megátkozta azt a fájdalmai miatt, az Ördögnek neveztek. Innentől a történet több változata ismert. Egyik szerint a gyermek normális babaként született, de később démoni-teremtménnyé alakult át szárnyakkal, szarvakkal és villás farokkal, majd felrepült a kéményre, miután megölte a bábát. Egy másik variáció szerint már eleve a Sátán volt az apja a gyereknek, és a születése után a gyerek azonnal más csecsemőket kezdett rabolni és gyilkolni. A papok megpróbálták kiűzni belőle az ördögöt, de sikertelenül. A lényeg az, hogy Anya Leeds valamilyen démoni teremtést szült.
Az érdekesség, hogy még 200 évvel később is beszélnek a helyszínen a Jersey Ördögről. Még manapság is látni vélik sokan. A legtöbben kenguruszerű lénynek írják le kecskefejjel, bőr szárnyakkal és velociraptoros kézzel.

Ráadásul a Jersey ördögről is van híres fotó. 1909-ben a januári újságok címlapján végezte. Ekkoriban sokan találtak furcsa állatnyomokat is a hóban. Mindezek elég nagy hisztériát szülte a környéken, az emberek féltek elhagyni az otthonuk biztonságát, a bányák bezártak, az iskolák szintén.
A szörnyeteg itt nem állt meg, hiszen a rendőrség is kiszúrta Bristolban és Camdenben. A hírek csak terjedtek tovább Bridgetonba és Millville-be, ahol számos csirkét és apró állatot mészárolt le az állítólagos Jersey ördög. Hamarosan a jelenések lecsendesedtek és az élet visszatért a megszokott kerékvágásba. Természetesen az egészről kiderült, hogy hoax volt. Maga Norman Jeffries  vallotta be, hogy ő rázta fel a kedélyeket a fotójával.
Azonban még manapság is ápolják az Ördögöt. Megjelenik rengeteg filmben, egy profi hokicsapat is róla kapta a nevét és számos képregényben is feltűnik.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.