Igaz történetek, amik horrorfilmek lettek II.

Pár évvel ezelőtt került a mozikba a The Rite (A rítus) című amerikai-olasz-magyar koprodukciós film. Most ennek a háttértörténetéről szeretnék mondani pár dolgot.

Az utóbbi években Amerikában kutatásokat végeztek, hiszen rengetegen kezdtek el érdeklődni a tényleges ördögűzések iránt. Egy tanulmány azt mutatta, hogy az amerikaiak negyven százaléka hisz az angyalokban és a démonokban, amíg a másik 28 százalék is hisz bennük félig-meddig. Egy Gary Thomas nevű pap megpróbált eleget tenni a kérelmeknek és hivatásos ördögűző lett, amelyet a Vatikánban tanult ki. Carmine De Filippis atyától tanulta a mesterséget, aki már igen régóta foglalkozott hasonlóakkal.

the-rite-film
Az ördögűzésről elmondták, hogy az alanyok feje borzalmasan furcsán mozog a folyamat során, emellett rohamszerű rángásaik vannak és hullámzik a testük. Thomas történetéből íródott egy könyv, amely később a film alapjait alkotta.
A mozi Michael Novak történetét meséli el nekünk, aki egy ördögűző szemináriumon vesz részt. Az igazi Thomas elmondta, hogy A rítus a világ legvalóságosabb filmje, amelyet valaha az ördögűzésről készítettek. Állítólag sok színész félt is az alkotás során, hogy olyan kapukat nyitnak meg, amelyeket nem kellene. Thomas atya erre csak azt mondta megnyugtatásképp, hogy lehetséges, hogy így is van.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.