Honnan tudhatod, hogy túlvilági lakótársad van?

Kísértetekről rengeteg városi legenda szól, valószínűleg mindnyájan tapasztaltunk már valamilyen furcsa eseményt, amit szellemekhez társítunk, vagy egy-két ismerősünk már biztosan futott össze valamilyen túlvilági lény okozta megmagyarázhatatlan eseménnyel.
Hogyan tudjuk eldönteni, hogy akkor minket most szellemek vesznek körbe, vagy csupán a képzeletünk játszik velünk? Természetesen ezt mindenki eldöntheti saját vérmérséklete, elvei vagy vallási nézetei alapján. Ezt nekünk nem célunk megváltoztatni, de érdemes tudni, hogy mi mutathatja, hogy éteri lakótársaink vannak:
A megmagyarázhatatlan hangok, amelyek olykor lehetnek erősek, hangosak, de máskor szinte nem is hallhatóak. Kopogást hallunk, de senki nem áll az ajtóban? Csengettek, de kinézünk, és nincs ott senki? Esetleg mintha lépteket hallanánk? Olyan érzésünk van, mintha valaki reszelne, karcolna valamit? Vagy mintha valaki leejtett volna valamit, de nincs látható oka?
 
Az ajtók vagy ablakok maguktól mozognak, kinyílnak, becsukódnak, hirtelen vagy lassan? A szekrényajtót akkor is nyitva találjuk, amikor megesküdnénk rá, hogy becsuktuk? De nemcsak az ajtók mozoghatnak önállóan, hanem a bútoraink és lámpáink is: maguktól felborulnak, leesnek, összetörnek, vagy elkerülnek onnan, ahova tettük őket, aztán egyszer csak megint visszatalálnak a helyükre.
 
Szellemre utalhat az is, ha a fények maguktól lekapcsolódnak, vagy éppen felkapcsolódnak, vagy, nemcsak az elektronikus világítás, hanem a különböző kütyük is önállóan viselkednek.  Kicsit ijesztőbb jelenség talán az, ha úgy érezzük, árnyak vesznek körül minket, amelyek hol mozognak, hol emberalakúak, hol nem, de mindenképpen ott vannak, ahol nagyon nem kellene lenniük.
Ezek a leggyakoribb jelenségek a természetfelettit kutatók szerint, következő cikkünkben feltérképezzük, hogy mi az, ami ritkább, vagy furcsább, esetleg megmagyarázhatatlanabb jelenség, mint ezek, és kísértetjárásra utalhatnak. 
 
Forrás: legendsofamerica
Képek: tumblr
írta: Sereg Gitta

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “Honnan tudhatod, hogy túlvilági lakótársad van?

 • 2014-02-25 at 5:43 PM
  Permalink

  Most tudtam meg, hogy “hazajárok” XD az összes tünet stimmel. 200 éves parasztházban lakom. Érdekes…

  Reply
 • 2014-03-09 at 1:56 PM
  Permalink

  Mikre jó ez az oldal, ugye? XD Ha van kedved, írd meg nekünk némelyik furcsa élményedet! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.