Hogyan hatott Charlie Chaplin az X-aktákra?

1996-ban az X-akták című sorozatban az “Otthon” elnevezésű epizód az egyik leghírhedtebb részek közé tartozott. Az epizódban Dana Scully és Fox Mulder egy azonosítatlan csecsemő meggyilkolása után nyomoznak egy kicsi Pennsylvania állambeli városban. A kutatásuk során a nyomok azonnal a Peacock családhoz vezetnek, amelyet három torzszülött fiú alkot. A fiúk egy kicsi farmon élnek, teljesen elzárva a világtól. Hamarosan az ügynökök felfedik a testvérek titkát: a négyszeresen amputált anyjuk nemrégiben adott gyermeket egy gyereknek, akit meggyilkoltak. 

Manapság úgy emlékeznek erre a részre, mint a legmegrázóbb X-akták epizódra. Még a Fox televíziós csatorna is ígéretet tett arra, hogy többet nem adják az ízléstelen részt adásba. Azonban rengeteg rajongónak a mai napig ez a kedvenc epizódja. Érdekes, de az epizódot Charlie Chaplin önéletrajza inspirálta.

xfiles-logo
Chaplin szegényen nőtt fel Londonban, az első nagy kitörése az volt, amikor egy angol Sherlock Holmes produkcióban szerepelhetett. A tinédzser Chaplin vidékre utazott a színésztársulattal, és közben megkereste a lehető legolcsóbb helyet, ahol megszállhatna. Chaplin emlékeiben elmondta, hogy egyszer bányászoknál szállt meg egy csúnya kisvárosban, amelyet Ebbw Vale-nek neveznek.
Egyik éjjel vacsora után Chaplin vendéglátója bevezette őt a konyhába, és elmondta, hogy valamit szeretne mutatni a fiatal színésznek. A konyhaszekrényből egy kéz és láb nélküli férfi mászott ki és furcsa táncokat lejtett. Az incidens teljesen sokkolta Chaplint, és története nagyban megrázta az X-akták egyik forgatókönyvíróját, Glen Morgant is.
Az “Otthon” című epizód a negyedik évad második része volt.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.