Hinterkaifeck gyilkosságok

A világon rengeteg megoldatlan bűnügy és rejtély van. A Hinterkaifeck gyilkosságok talán az egyik legrémisztőbb és legmisztikusabb gyilkosságok a német történelemben.

A Gruber család tagjai közé tartozott Andreas, a felesége, Cazilia és a megözvegyült felnőtt lányuk, Viktoria. Emellett két kisgyermek: Cazilia és a Josef. Ezen kívül még volt egy bejárónőjük, akit Maria Baumgartnernek hívtak (a szerencsétlenül járt nő csupán egy napot dolgozott a birtokon, hiszen éppen váltotta az előző házvezetőnőt). Az egész család egy farmon élt, amelyet Hinterkaifecknek neveznek, amely körülbelül 60 kilométerre található Münchentől.

Andreas 1922 tavaszán kezdett el mesélni a szomszédoknak a furcsa eseményekről. A férfi lábnyomokat látott, amelyek az erdőből a házuk felé vezettek, ám vissza irányba nem talált ilyeneket. A férfi lépteket is hallott a padlásról és egy furcsa újságot is talált, később a lakáskulcs is eltűnt.

Március 31-én gyilkolták meg az egész családot egyetlen csákánnyal. Pár nappal később találtak rá a holttestekre. Úgy gondolják, hogy a gyilkos még napokig a házban maradhatott, hiszen az állatokat megetették, ezen kívül füst is gomolygott fel a kéményből a szomszédok szerint.

A rendőrség először azt hitte, hogy rablásról van szó, de amikor rengeteg pénzt találtak a házban érintetlenül,  elvetették az ötletet. A mai napig nem tudja senki, hogy ki ölte meg a Gruber családot. A rendőrség évtizedeken át nyitva hagyta az ügyet, de sehová sem jutottak. Néhányan úgy gondolják, hogy Viktoria férje, Karl Gabriel gyilkolt, akiről azt hitték, hogy meghalt az első világháborúban, de holttestét sohasem találták meg. Mások szerint a természetfelettinek is köze lehet a brutális gyilkosságokhoz.

forrás: ListVerse.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.