Hét negatívnak címkézett viselkedés háttere

Sokszor az összes negatív viselkedést károsnak címkézik. De érdemes még azon is aggódnunk, hogy mennyire pusztítjuk magunkat ezekkel vagy sem? Most pár ellenpéldát hoztunk!

1. Harag
A harag olyan dolog, amelyet a legtöbbünk nem fejez ki, de ennek ellenére felszabadító lehet, hogyha kiéljük. Hogyha dühös vagy és megfelelő módon fejezed ki, akkor pozitív változások állhatnak be az életedben. Hogyha ezek az energiák bennünk rekednek, akkor abból problémáink adódhatnak. Fontos, hogy megtanuljunk, hogyan fordítsuk a dühöt a saját oldalunkra.

2. Elveszettnek lenni
Az elveszettség érzése visszaterelhet bennünket az ösztöneinkhez. Hogyha egy nagyvárosban tévedünk el, akkor olyan helyeket fedezhetünk fel, amelyekre  nem is gondoltunk. Ugyanez igaz az életre is. Sokan mondják, hogy az utazás számít, nem pedig a cél. Hogyha elveszünk, akkor felfedezünk magunkban a megbúvó tehetségeket. Hogyha elvesztünk, nem jelenti az, hogy örökre elveszettek maradunk. Ez segíthet abban, hogy visszataláljunk a megfelelő ösvényhez.

images (2)

3. Sírás
A sírás segít bennünket felszabadítani a bennrekedt érzelmektől. Ráadásul mások azonnal gondoskodással és figyelemmel fognak felénk fordulni, amely segíthet megoldani a gondjainkat.

4. Egyedül lenni
Hogyha elvágjuk magunkat a társas tevékenységektől, akkor sokszor mélyebbre merülhetünk. A legnagyobb művészek, írók és gondolkodók mind magányban találták meg a legfontosabb gondolatokat. Ilyenkor belső inspirációra találhatunk. Hogyha úgy érzed, hogy egyedül kell lenned, akkor értékeld ezt. Néha egy magányos vakáció nagyon érdekes fordulatokat hozhat az életünkbe.

5. Nem hallgatni másokra
Nem hallgatni másokra sokszor antiszociális viselkedésnek tűnhet, azonban néha nem árt, hogyha felszabadulunk ezektől a kötelektől és a saját fejünkre figyelünk. Vannak helyzetek, amikor nekünk van igazunk, még ha sokan ellene is vannak. 

images (1)

6. Megszegni a szabályokat
Sokszor a szabályszegés segít jobbá tenni az életünket. A szabályokat emberek alkotják és nem mindegyik tökéletes. Bízz a saját képességedben és talált meg a saját szabályaidat. Főleg, hogyha művészetről vagy tudományról van szó. A világ leghíresebb szabályszegői között van Gandhi, John Lennon és Martin Luther King is. 

7. Nehezen beilleszkedni
Sokszor, hogyha nem illünk be valahová, akkor az nagyon fájdalmas számunkra. Főleg jellemző ez a tinédzser éveinkre. De ilyenkor van arra esélyünk, hogy szárnyaljon a fantáziánk. Hogyha nem illünk be egy csapatba, az nem azt jelenti, hogy sohasem fogunk beilleszkedni sehová.

forrás: The MindUnleashed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.