Hathat a jövő a jelenünkre?

2011 januárjában Dr. Daryl J. Bem érdekes cikkel írt címet, amelyben a megérzésekkel foglalkozott, és kísérleteket is hajtott végre.

Bem kilenc kísérletet hajtott végre és be is bizonyította, hogy a jövő hathat a jelen érzékelésünkre. 1000 egyetemista diákot vizsgált meg. A diákoknak kategorizálni kellett szavakat, amelyeket később meg kellett jegyezniük. Bem bebizonyította, hogy a diákok könnyebben előhívták azokat a szavakat a jelenben, amelyeket később memorizálni kellett volna.

retroactive-compressed
Sokan úgy gondolják, hogy Bem eredményei nem szolgálatnak semmiféle bizonyítékkal vagy misztikus intellektuális energiákkal és végképp nem bizonyítanak semmilyen paranormálisat. De lehetséges, hogy Bemnek mégis sikerült letapogatnia az emberi elme egy nem ismert részét?
Egyes kutatások szerint a tudatunk tárolható lehet kvantum mikrotubullusokban, amelyek az univerzumban tárolódhat, mintha az egy hatalmas szuperszámítógép lenne. A Globális Tudat Projekt már évtizedek óta próbálja összegyűjteni a korrelációkat a teljesen véletlenszerű adatokban, amelyek a világot alkotják.

forrás: TheGhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.