Hat péniszpánik a világ minden tájáról

Képzeljük el, hogy egy furcsa járvány tör ki, amely miatt rengeteg férfi rohan a kórházba azzal, hogy a férfiassága összezsugorodik vagy teljesen eltűnt. Ehhez hasonló péniszpánikok már előfordultak a világtörténelemben! Most ilyen eseteket hoztunk nektek!

1. Közép-Európa – 15-16. század
Az első feljegyzett péniszpánik Közép-Európát értette. A férfiak azt állították, hogy a boszorkányok elrabolják a férfiasságukat és madárfészkekbe hordják őket. Egy német pap, Heinrich Kramer a járványt Malleus Maleficarumnak nevezte el. Leírása szerint a boszorkányok férfi nemiszerveket gyűjtenek, amelyeket aztán kukoricával és zabbal etetnek. Kramer elmondása szerint a boszorkányok néha megsajnálják az áldozatokat, például egy férfinak helyreállították a hiányzó testrészét.

2. A Nagy Péniszpánik Szingapúrban – 1967
1967 októberében és novemberében egy szingapúri kórházban 454 férfit kezeltek, akik azt hitték, hogy a péniszük zsugorodni kezdett. Egy nap alatt 97 férfi keresett segítséget a problémára. Chong Tong Mun leírta, hogy a férfiak hirtelen azt érezték, hogy péniszük visszahúzódol a hasukba, ami hirtelen erős félelmet okozott. Az orvosok nem tudtak igazi gyógymódot ajánlani, csak megvizsgálták a férfiakat és elmondták, hogy minden rendben van. Vannak, akik tényleges sérüléseket szenvedtek el, mivel gumikkal, evőpálcikákkal és csipeszekkel próbálták a helyén tartani a péniszüket. A legtöbb férfi húsz évnél is fiatalabb volt, a legidősebb beteg is csak 40 éves.

3. Pénisz pánik Kínában – 1984-85
17 évvel később a Szingapúrban történt eset után Kínában is hasonló eset történt. Egy év alatt háromezer férfit kezeltek hasonló tünetekkel. Azonban ebben az esetben a férfiak természetes gyógymódokat kerestek. A zsugorodás ellen pirospaprikával, fekete borssal és gyömbérrel kenték a férfiasságukat. Ráadásul nem minden áldozat férfi volt, az esetek 16 százalékában a nők érezték azt, hogy a vaginájuk mérete csökken, esetleg a mellük zsugorodik. Általában az áldozatok 10 és 25 között voltak.

4. Nyugat-Afrika – 1990-2000
Nyugat-Afrikában a betegséget bűncselekménynek gondolták, nem betegségnek. 1998 és 2005 között 56 esetet írtak le, amelyben a pénisz zsugorodni kezdett. Ezeknél az eseteknél az áldozatok úgy érezték, hogy a péniszük eltűnt teljesen. Azt mondták, hogy ellopták a nemi szervüket és eladták a feketepiacon. A pletykák között volt az is, hogy egy nő a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen bagettekbe rejtette a péniszeket, hogy elvigye őket Európába. A lopást teljesen úgy képzelték el, mintha legalábbis a pénztárcájukat vinnék el. Egy kisfiú mesélte, hogy a tolvaj mögé lépett, megérintette és azonnal úgy érezte, hogy a pénisze zsugorodni kezd. Az orvosok persze biztosították róla a férfiakat, hogy a péniszük teljesen normális. Az ügy egyébként eléggé komoly méreteket öltött, hiszen 36 embert meg is gyilkoltak, akiket megvádoltak péniszlopással.
5. Szudán, 2003
Szudánban úgy gondolták, hogy idegenek járkálnak a városban, akiktől a férfiak keze remegni kezd, majd eltüntetik teljesen a péniszüket. A pletykák SMS-ben terjedtek és mindannyian hasonló történetről számoltak be. Körülbelül 50 embert tartóztattak le, amiért pánikot keltettek. Az egyik áldozat elmondta, hogy valaki a piacon lépett oda hozzá, adott neki egy fésűt és megkérte, hadd fésülje meg a haját. Ahogy a férfi belekezdett, furcsa érzést tapasztalt, a pénisze pedig eltűnt. Egy szudáni újságíró egyértelműen kijelentette, hogy a fésű egy lézer irányította sebészrobot volt, amely behatolt a koponyába, onnan pedig egyenesen az alsótest felé haladt és megfosztotta a férfit egyik legfontosabb testrészétől.
6. Közép-Afrikai, 2013
A péniszpánikok Afrikában egészen elterjedt jelenségek. A legutóbbi péniszpánik Tiringoulou-ban tört ki, amely egy apró falucska. A helyiek szerint minden akkor kezdődött, amikor egy idegen megállt a helyszínen, hogy vegyen egy csésze teát. Az eladó azonnal érezte a furcsaságot, a pénisze összezsugorodott. Egy csoport gyűlt össze a férfi körül, mire egy másik embernek is zsugorodni kezdett a nemi szerve. A gyanúsítottat azonnal letartóztatták, majd kivégezték.
forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.