Hat megmagyarázhatatlan történelmi tárgy

Az emberiség története évezredekre nyúlik vissza, éppen ezért rengeteg megmagyarázhatatlan múltbeli rejtélyt tudunk mutatni nektek. 

A hatalmas kövek Costa Ricáról
A most következő köveknek tökéletes gömbalakjuk van, de senki sem tudja, honnan erednek és mi az igazi rendeltetésük. A furcsa köveket a harmincas években fedezték fel a dzsungelben. A helyi legenda szerint a kövekben arany található, de amikor egyet kinyitottak dinamittal, akkor teljesen üresnek bizonyult. Senki sem tudja, hogy ki alkotta a köveket, de valószínűleg egy ősi kultúrához köthetőek. 

A Bagdad elem
Úgy fest, hogy a mezopotámiaiak már megmutatták, hogyan is lehet elektromosságot csiholni jóval azelőtt, mielőtt azt felfedezték. A harmincas években egy furcsa tárgyat fedeztek fel Bagdad közelében, amelyet a Badgad elemnek hívnak. Ez egy 13 centiméteres üveg, amelynek száján vashuzalok jönnek ki, a belsejében szintén egy vasrúd található. Úgy fest, hogy ez az ősi elem 1 voltot képes produkálni, azonban sohasem találtak ehhez hasonlót.

A Voynich kézirat
A Voynich kézirat egy különleges könyv, szerzője teljesen ismeretlen, a nyelv szintén. A könyv tele van furcsa szimbólumokkal és illusztrációkkal. A kéziratot leginkább a furcsa betűk teszik különlegessé, amely egyáltalán nem hasonlít semelyik írott nyelvre. A mai napig nem sikerült megfejteni a betűket.

Az inka aranyfigurák
Ezeket az aranyfigurákat Dél-Amerikában találták, de a rendeltetésük a mai napig ismeretlen. 1996-ban megállapították, hogy az ősi aranyfigurák repülőket ábrázolnak, amely még érdekesebbé teszi a rejtélyt.

A furcsa lemez
Nagyon érdekes, de ez a lemez az emberi embrió fejlődését mutatja be. A lemezt nagyon erős, kemény anyagból készítették, senki sem tudta megmagyarázni, hogyan.

Az antikythera mechanizmus
Az antikythera mechanizmus a világ egyik legidősebb számológépe, amely nagyon bonyolult dolgokra képes. Képes a Hold és a Nap mozgása alapján kalkulálni dolgokat, következtetéseket von le, hogy milyen események, mikor következnek be.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.