Hat félelmetes temetői történet

A temetők igazán félelmetes helyek. Kísértetek, megmagyarázhatatlan jelenségek és még a vámpírtörténetek is összekapcsolódnak velük. Most hoztunk hat történet, amely talán képes lesz megborzongatni benneteket.

1. Silver Cliff Temető
A Silver Cliff Temető Colorado államban található. Nevét a közelben fellelhető Silver Cliff bányáról kapta, amely ezüstbányaként szolgált. A bánya háromszor is tönkrement a rossz irányítás és pénzügyi gondok miatt. A temető manapság a táncoló kék fényekről híres. Még a National Geographic is írt ezekről cikket 1969-ben. A szemtanúk szerint a fények kicsik, köralakban jelennek meg és néha nem csak kékben pompáznak. A fények a sírok felett táncolnak. Sokan a város fényeinek tulajdonítják őket, azonban ez nem állja meg a helyét, hiszen az elektromosság megjelenése előtt is felbukkantak.

2. Stepp Temető
A Stepp Temető egy kicsi, elhagyott temető, amely Indiana államban található egy erdőben. Csupán csak egy pár sír volt a temetőben, amelyek körülbelül 200 éves múltra tekintenek vissza. Hivatalosan egy helyi családi temető volt, de a legenda szerint egy szektához tartozott, akik orgiákat is rendeztek. Néhányan azt állítják, hogy halk kántálást hallanak a temető körül éjjelente. Egy másik történet szerint egy édesanya minden egyes nap gyermeke sírja mellett volt, még halála után is. 

3. Camp Chase Temető
A Camp Chase temető Ohio államban található, amely 2260 konföderációs katona nyugvóhelye. Miért pont Ohio államban található a temető? A polgárháború idején 9400 katona állomásozott itt, azonban himlőjárvány ütötte fel a fejét 1863-ban, amely rengeteg hadifoglyot és katonát ölt meg, akiket itt temettek el. A háború után a tábor temetővé változott, és 1895-ben sírköveket is állítottak fel a helyszínen. 
Louisiana Ransburgh Briggs ide küldte édesapját, hogy az elkerülje a háborút. A nő később maga is Ohióba költözött. Sokszor meglátogatta a temetőt és virágot helyezett különböző sírokra. Briggs fátylat viselt, hogy elfedje arcát a látogatásait alatt. Az ötvenes években bekövetkezett halála után továbbra is megjelentek a virágok a sírokon. Tevékenysége valószínűleg összekapcsolódik egy 22 évesen elesett katonával, akit Benjamin F. Allennek hívnak. 

4. Highgate Temető
A londoni Highgate Temető igazán híres múlttal rendelkezik. Rengeteg hírességet temettek el itt, ráadásul igazán hátborzongató hely. Az ötvenes években horrorsorozatot is forgattak a temetőben. Innen erednek a pletykák, hogy a temetőben szellemek és vámpírok lakoznak. 

Highgate gothic

5. Chase Mauzóleum
A Chase család mauzóleuma 1724-ben épült és először 1807-ben vették használatba. A maradványokat márványba és cementbe öntötték. 1812-ben a mauzóleumot újra megnyitották egy negyedik temetés miatt, de meglepő dolgot fedeztek fel. A három előzetesen betemetett sír elmozdult a helyéről. Egy csecsemő koporsója a helyiség végében állt. Később, amikor újra megnyitották a mauzóleumot, akkor a sírok újra más helyen helyezkedtek el. A polgármester speciális ajtót készített és megfigyeltette a helyet az esetleges betörések miatt. Semmilyen különleges dolgot nem fedeztek fel, de amikor újra kinyitották a kriptát, akkor a koporsók megint máshogy helyezkedtek el. Azóta nem használták a sírhelyet. A legegyszerűbb magyarázat a felszín alatt szivárgó víz lett volna, de sokan azt állítják, hogy nem erről van szó.

6. Chesnut Hill Temető
A Rhode Islanden található Chesnut Hill Temetőt állítólag egy vámpír kísérti, akit Mercy Lena Brownnak hívnak. Édesanyja és húga a tuberkulózis áldozatai lettek, ezért Mercy sokszor látogatta a temetőt. 1892 januárjában a lány is beteg lett, és meghalt. Mercy édesapja azt állította, hogy lánya minden éjjel megkísértette, és éhségre panaszkodott. A család többi tagja is látta Mercy szellemét. Sokan azt állították, hogy megátkozta a családot, ezért az édesapa kiásta lánya és felesége sírját. Érdekes módon csak Mercy nem indult bomlásnak, így George elkezdte azt hinni, hogy lánya vámpír. A helyiek kivágták a lány szívét, hamvait vízzel keverték össze és odaadták beteg testvérének. A fiú mindezek ellenére három hónappal később meghalt. Mercy története Bram Stokert is megihlette.

forrás MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: