Hat babona a hinduizmus világából

Indiában rengeteg hívő ember van, így a babonák melegágyaként is szolgál, hiszen az indiaiak nagyon spirituálisak. Általában a központi témájuk, hogy mi tenné boldoggá az istent és mi nem. Épp ezért megszámolhatatlan mennyiségű babona létezik, és a legelképesztőbb, hogy a tanult emberek is hisznek ezekben. Az indiaik életébe ezek úgy beépültek, hogy szinte reflexszé váltak. Most ezekből hoztunk nektek hat darabot!

1. A tüsszentés rossz
Ha tüsszentesz, mielőtt elindulsz valahová, az bizony balszerencsét hoz. Például, ha vizsgára készülsz és előtte tüsszentesz, akkor valószínűleg nem fog sikerül. Ez az egyik legnépszerűbb babona India szerte, amit rengetegen követnek vakon.

Sneezing is Bad

2. A számos játék
Az indiaiak nagyon hisznek az asztrológiában, minden egyes csillagjegynek vannak szerencseszámai is színei, de emellett vannak szerencsétlen számok, amelyek mindig kerülendők. Három, tizenhárom és a tizenhét például semmiképp sem megfelelőek. Az indiaik inkább nem tesznek semmit, amelyek ezek a számokhoz kapcsolódnak. Például nem csinálnak három feladatot egyszerre 13 vagy 17 fős csoportokban, mert azok mindig balszerencsét hozhatnak. Azonban a tizenegyes szám az egyik legsikeresebb.

The Number Game

3. Ne nézz fél szemükre vak emberekre
Ha kilépsz reggel az ajtón, és látsz egy embert, aki a fél szemére vak, akkor bizony az egész napod szerencsétlen lehet, semmilyen jó dolog nem fog történni veled aznap. Az emberek annyira hisznek ebben, hogy képesek teljesen megváltoztatni az útvonalukat, ha tudják, hogy fél szemére vak ember lakik ott.

No looking at one eye blinded people

4. A törött üveg balszerencsét/szerencsét hoz
Ez bizony egészen zavaros babona. Ha az üveg baleset következtében törik össze, akkor jó jel, azonban ha a házban van, akkor balszerencsét hoz, és a törött üvegre pillantás még az egészségre is káros lehet.

Broken glasses brings luck

5. Aludttejet és cukrot enni szerencsét hoz
Ez az egyik legaranyosabb babona. Indiában minden anya aludttejet és cukrot ad a fiaiknak, mielőtt elmennek otthonról, mert ez bizony szerencsét hoz.

Eating Curd and Sugar is a Good Omen

6. A fekete macska mindent képes elrontani
Ha bárhová mész és egy fekete macska keresztezi az utadat, akkor hamarosan rossz hírt fogsz kapni. Egyszerű megoldás, hogy egészen addig ugyanazon a helyen kell állnod, amíg valaki más át nem megy előtted. Épp ezért Indiában lehet ácsorgó embereket látni, akik másra várnak, hogy elvigye a balszerencséjüket.

Black Cat Ruins Everything

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.