Halálra fog rémíteni ennek a nőnek a megmagyarázatlan esete

1994. február 19-én Gloria Ramizer a Riverside kórház sürgősségi osztályán találta magát. Hányingere volt, nehezen lélegzett, a szíve gyorsan vert. Mielőtt a kórházi dolgozók újraélesztették volna a nőt, észrevették, hogy bőre olajos fényű és furcsa, gyümölcsös-fokhagymás szaga van. Most a legfélelmetesebb orvosi esetet fogjuk bemutatni, ami valaha történt. 

Egy Susan Kane nevű nővér vért vett Gloriától, de felfedezte, hogy a vérnek is fura, mesterséges szaga van. Az ügyeletes orvos is észrevette, hogy a vérben furcsa színe dolgok úszkálnak. Nem sokkal a vérvétel után Kane nővér elájult, ezzel furcsa események kezdődtek. Sokan mások is elájultak, remegtek és furán vették a levegőt. A kórházi dolgozók közül rengetegen rosszul lettek, a betegeket evakuálták.
Este 8:50-or Ramirezt halottnak nyilvánították, testét egy teljesen elzárt szobába vitték két dolgozóval. Ekkor egy másik nővér, Sally Balderas is hányni kezdett, furcsa égető érzést érzett és összesen tíz napig kellett kórházban maradnia. Julie Gorchynski egy orvostanhallgató is beteg lett és azonnal intenzív ápolásra szorult.

sub-buzz-3849-1480711508-1
Összesen 23-an lettek rosszul a 37 fős stábból. Egy csapat azonnal átkutatta a kórházat mérgező anyagok után, de semmit sem találtak.
Ramirezt két hónappal a halála után temetették el Riverside-ban, Kalifornia államban. De mi is történhetett Glóriával? A vérében volt valami, ami beteggé tetté a dolgozókat? A boncolás során semmilyen furcsa anyagot nem találtak a nő testében.  Julie Gorchynski beperelte a kórházat és összesen hat millió dollárt kapott a per után.
Azonban van számos teória, mi is történt Gloriával. Az egyik szerint a kórházban tömeghisztéria tört ki, és semmilyen orvosi oka nem volt a történteknek. Ezt arra alapozzák, hogy a mentősök például nem lettek betegek és senkinek sem találtak mérget a vérében.
A második elmélet szerint a Livermore Laboratóriumban hoztak létre valami anyagot, ami a furcsa betegséget okozta. Sokak szerint Ramirez gyógyszereket kapott, amelyek segítettek abban, hogy csökkentse a rákkal kapcsolatos tüneteit (ettől a géltől ered a fokhagymás szag is). Szerintük ez okozta az orvosok rosszullétét. A dimentil-szulfon erős kémiai anyag, ami problémákat okozhat a szívben, májban és vesékben is. Azonban ezt nem tudták kémiai tesztekkel igazolni.
A harmadik teória szerint nem Gloria okozta a tüneteket, hanem a kórházban történt gázszivárgás. Az emberek azon is gondolkoztak, hogy a kórház megpróbál-e elfedni valamit, hiszen először azt jelentették be, hogy Gloria nem természetes körülmények között halt meg, később pedig azt mondták mégis. Ráadásul a nyomozást vezető Stephanie Albright is megölte magát egy hónappal a nyomozás után. A kollégái szerint az ügy miatt hihetetlen nyomás nehezedett rá. És ráadásul a Gloriától vett vér is eltűnt a káosz közepette. A család a mai napig úgy gondolja, hogy valamit elfedett a kórház, de az eset a mai napig megoldatlan.

A nurse named Susan Kane drew blood from Gloria, but upon doing so she noticed the blood had a chemical odor. The attending physician also noted there were weird manila-colored particles floating in the blood.

So many staff members began feeling sick that the hospital declared an internal emergency, and all other patients were evacuated to the parking lot.

Overall, a total of 23 out of 37 emergency room staff reported feeling ill. A hazmat team searched the hospital for two toxic chemicals that could have possibly caused such results, but neither were found.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: