Gyertyaszentelő mészárlás és a yorki temető

A Gyertyaszentelő mészárlásként elhíresült esemény 1692. január 24-én történt York városában, amely ma Maine állam területén található. 
A mészárlás során legalább 100 angol telepest gyilkoltak meg, majd leégették az épületeket. Legalább 80 lakót tartottak fogságban, akiknek később Kanadáig kellett gyalogolniuk. A mészárlásról fennmaradt feljegyzések szerint brutális, kegyetlen események történtek. 

Ma egy öreg temető található York városában, amelyet állítólag nyugtalan szellemek kísértenek. Úgy gondolják, hogy az Old Burying Yard a gyertyaszentelő mészárlás közben elhunyt embereknek is otthont ad.
A legtöbb történet Mary Nasson sírjával kapcsolatos, aki York kedves boszorkányaként híresült el. A nő életében füvesasszonyként és ördögűzőként tevékenykedett. 29 éves korában hunyt el, férje a temetőben helyezte végső nyugalomra. 

A városban lakó emberek sokszor mesélnek történeteket Mary Nasson szellemével kapcsolatban, akit sokszor látnak a temetőben kószálni. A kedves nő állítólag nagyon szereti a gyermekeket, sokszor löki a hintájukat a játszótéren. 

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: