Gyertyaszentelő mészárlás és a yorki temető

A Gyertyaszentelő mészárlásként elhíresült esemény 1692. január 24-én történt York városában, amely ma Maine állam területén található.
A mészárlás során legalább 100 angol telepest gyilkoltak meg, majd leégették az épületeket. Legalább 80 lakót tartottak fogságban, akiknek később Kanadáig kellett gyalogolniuk. A mészárlásról fennmaradt feljegyzések szerint brutális, kegyetlen események történtek.

Ma egy öreg temető található York városában, amelyet állítólag nyugtalan szellemek kísértenek. Úgy gondolják, hogy az Old Burying Yard a gyertyaszentelő mészárlás közben elhunyt embereknek is otthont ad.
A legtöbb történet Mary Nasson sírjával kapcsolatos, aki York kedves boszorkányaként híresült el. A nő életében füvesasszonyként és ördögűzőként tevékenykedett. 29 éves korában hunyt el, férje a temetőben helyezte végső nyugalomra.

A városban lakó emberek sokszor mesélnek történeteket Mary Nasson szellemével kapcsolatban, akit sokszor látnak a temetőben kószálni. A kedves nő állítólag nagyon szereti a gyermekeket, sokszor löki a hintájukat a játszótéren.

forrás: ListVerse

Gitta Sereg

Mindig érdekelt, hogy mit tudunk megosztani egymással, talán ezért is írok. Hobbijaim: a kreatív írás és a mitológia, meg a főzés-sütés. Itt az előbbi kettővel ismerkedhettek meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.