Ghána egyéni koporsói

Életünknek egy jelentős részét tagadhatatlanul az teszi ki, hogy megpróbáljuk úgy alakítani a környezetünket, hogy az kifejezze a személyiségünket, még akkor is, ha a kevésbé rögeszmés fajták közé tartozunk és akkor is, ha tagadjuk.  Ghánában az efféle hiúságnak a halál sem szab határt.

A fantázia-koporsók elterjedésének felelősei a Ga népcsoport és annak hagyományai. Hitük szerint a halottaknak nagyobb hatalmuk van az anyagi világ felett, mint az élőknek így igyekeznek mindent megtenni, hogy az elhunytak kényelmesen érezhessék magukat a túlvilágon és jószándékkal közeledjenek a még ittlévők felé. Ez a szokás lassan átterjedt a további 150 népcsoportra és 1950-es években már a keresztény közösség is beépítette szokási közé.

Az egyéni koporsók gyártására jópár család szakosodott, annak ellenére, hogy egy ilyen műremek kéthavi átlagbérbe kerül. Egy koporsó átlagban hat hét alatt készül el a mivel a mesterek egyszerre több munkadarabon is dolgoznak pusztán kézi eszközökkel. A téma pedig lehet bármi: vagy a tulajdonos foglalkozására utal vagy hobbijára.

Ha valakinek van valami őrült ötlete akkor kommentben végrendelkezhet.

 

wikipedia.org

omgvoice.com

theguardian.com

buzzfeed.com

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.