Félelmetes városi legendák pókokról

A pókoknak általában nincs jó hírük. Rengetegen rettegnek ezektől az állatoktól, ezért nem csoda, hogyha városi legendák is születnek, amelyekben ők a főszereplők.

Az óriáspók
Hogyha az óriás hawaii pókra támadsz rá egy összetekert újságpapírral, akkor nem érsz el mást csak azt, hogy felidegesíted. Állítólag ez a pók 1.8 méter átmérőjű, de ártalmatlan az emberekre, hogyha nem számolod be a szívrohamot, amit a látványa okoz.

maxresdefault1-1200x675

A kétcsíkos pók
A mérleg másik oldalán egy apró vörös pókot találhatunk, amely igazán fenyegető az emberek életére nézve. A kétcsíkos telemonia pók állítólag Dél-Amerikában él és szereti a meleg, sötét helyeket (például a WC-ülőkéket). Az első ilyen póktámadás egy chicagói hotelben esett meg. Három egymástól független nő lakott különböző emeleteken, és majdnem egyszerre rohantak be a kórházba fejfájással, lázzal és légszomjjal. Öt nappal később mind a hárman meghaltak. Állítólag a hotelben megtalálták a pókokat, akik a gyümölcsszállítmánnyal együtt érkeztek meg. Sokan erre a történetre is azt mondják, hogy biztosan kacsa.

A teáskancsós pók
Egy gyönyörű reggel Johannesburgban egy nő borzalmas felfedezést tett, amikor átkopogott a szomszédokhoz, akiket hetek óta nem látott. Bement a házban és mind a hat családtagot holtan találta. Az orvosok megállapították, hogy mind egy pók mérgétől haltak meg. Azonban a hatóságok meglepőnek tartották, hogy a testeken nem voltak csípésnyomok. A későbbi nyomozások feltárták, hogy a méreg a teáskancsóból eredt, amelyben a pók tetemét is megtalálták. A pók valószínűleg beleeshetett és megmérgezhette a család reggeli italát. A történet tanulsága, hogy mindig érdemes kiöblíteni a kancsót használat előtt.

iStock_000005100280_Medium-1200x864

Pók-dauer
Egy napon egy nő elhatározta, hogy behullámosítja a haját, azonban az eset után borzalmas fejfájásra kezdett panaszkodni. Elment az orvoshoz, aki fájdalomcsillapítókat adott neki. Először úgy festett, hogy ez megoldja a problémát, azonban később a fájdalom borzalmassá fokozódott. A nő összeesett a munkahelyén, és meg is halt. A boncolás megállapította, hogy egy pók vert sátrat az agyában. A fodrásznak is köze volt az esethez, hiszen a pete így jutott rá a nő fejére.

Egy átlag ember körülbelül nyolc pókot nyel le évente
Úgy fest, hogy a pókok imádják az emberi száj nedves melegségét. Állítólag ezért is nyelünk le álmunkban évente nyolc pókot átlagosan. Ennek a mítosznak is van egy érdekes háttértörténete. 1993-ban elkezdtek terjedni az e-mailek, amelyben emberek életmentőnek hitt gondolatokat osztottak meg egymással. Állítólag erre válaszként egy újságíró, Lisa Holst találta ki a póknyelős történetet, hogy elhiszik-e az emberek ezt a szörnyűséget. Úgy fest, hogy igencsak sikerült elterjesztenie a mítoszt.

spider-mouth-603x750

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.