Fel akarod fedezni az internet sötétebb bugyrait? Itt a térkép!

Biztosan hallottatok már a “deep web” elnevezésű dologról, amely az internet egy olyan világába nyújt betekintést, amely mások számára rejtett. Itt lehet félelmetes videojátékokra bukkanni vagy valamilyen furcsa vírussal teljesen tönkretenni a számítógépedet. Jól hangzik, mi? Akkor most jön a kalauzolás!

Sokan azt állítják, hogy a deep web nem más, mint egy világméretű bűnhálózat, ahol mindenki megtalálja azt, amire vágyik. Drogok, szexrabszolgák, videók gyilkosságokról, bérgyilkosok felkutatása, amit csak akartok!

Mások azt állítják, hogy errefelé olyan fontos információkat lehet találni, amelyek a rossz kezekbe kerülve világméretű gondokat okozhatnak. Persze ezek az internetes oldalak a legtöbb felhasználó számára láthatatlanok, sőt szakértők szerint, hogyha profik el akarják rejteni ezeket az oldalakat, akkor szinte megtalálhatatlanok. De az új hírek szerint már nem ez a helyzet. Ugyanis a vice.com nevű internetes oldal egy Onion indexet kreált, amelyben a deep web karakterkombináció fellelhetőek. De még mielőtt úgy gondolnánk, hogy ez igazi útmutató a deep webhez, át kell gondolnunk, hogy mennyi site nem működik. Előre mondjuk: rengeteg.

Az oldalt Matt Traut alkotta meg, összeszedve az össze létezhető webcímet, amelynek száma: 1,208,925,819,614,629,174,706,176, amit inkább meg sem kísérlünk kimondani. A férfi állítása szerint ezt a számot összeszedni nagyon egyszerű volt.

Azonban sokak szerint ennek a listának az átnézése lehetetlen és értelmetlen is egyaránt, hiszen a legtöbb deep web site csak 12 órán keresztül érhető el. 

forrás: Blumhouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Fel akarod fedezni az internet sötétebb bugyrait? Itt a térkép!

  • 2017-06-03 at 2:37 PM
    Permalink

    Annyit helyesbítenék a cikkben, hogy a deep web kb. 90%-a semmi, netes szemét, esetleg pár adat (gmail fiókokhoz tartozó jelszavak, bankkártya adatok stb.), 8-9%-a pedig a dark web, amiről ti is beszéltek, bár dark weben maximum drogot tudsz venni, meg gyermekpornográfiát tudsz nézni, semmi misztikum. Ajánlom Paul Street videóit a deep és a dark webbel kapcsolatban. További szép napot! 🙂
    U.I.: Nagyon tetszenek az írásaitok, csak így tovább! 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.