Érdekes történetek a tenger mélyéről

Félelmetes, de állítólag a világ óceánjainak 95 százaléka teljesen felfedezetlen. És az az öt százalék is, amit ismerünk tele van különleges rejtélyekkel. Most hoztunk pár ilyen történetet!

Yonaguni emlékmű
Japán legkeletibb csücskében fekszik Yonaguni, amely igencsak népszerű sziget a mélytengeri búvárok számára, hiszen errefelé rengeteg pörölycápát figyelhetünk meg. A nyolcvanas években a búvárok furcsa kövekből készült formációkat figyeltek meg itt, amelyek piramisra emlékeztette őket. Az bizonyos, hogy emberek készítették ezt a különlegességet, amelyet az egyik legősibb alkotásnak tartanak, amelyet valaha felfedeztek. Úgy gondolják, hogy körülbelül 8000 évvel időszámításunk előtt kerülhetett a víz alá. Az egyiptomi piramisok ehhez képest ötezer évvel később készültek.

Tengeralattjáró eltűnése 1968-ban
1968 nem volt szerencsés év. 1968 végére négy tengeralattjárót nyilvánítottak eltűntnek, mindegyik más országból szívódott fel. Először egy INS Dakar tűnt el, amely egy izraeli tengeralattjáró, amelyet eredetileg a britek készítettek. Két nappal később egy francia hadi tengeralattjáró, a Minerva tűnt el. Márciusban egy szovjet jármű süllyedt el ismeretlen körülmények között, és májusban egy amerikai hadijáró tűnt el furcsa körülmények között. A tengeralattjárók közül csak a Minervát nem találták meg a mai napig.

submarine

Tenger alatti barlangrendszerek
Állítólag több tízezer óceán alatti barlang létezik, amelynek csupán öt százalékát ismerjük. Olyan létformákat ismerhetünk meg itt, amelyekkel eddig sohasem találkoztunk. Ezek az organizmusok rengeteg természeti változást képesek lennének túlélni. Ezek a lények az univerzum titkaira is fényt deríthetnek.

Egy malajziai utasszállító sorsa
A malajziai 370-es járat sorsát a mai napig teljes rejtély fedi, pedig a repülőgépen 251 ember tűnt el és veszítette életét. A zuhanás helyét a mai napig kutatják az óceán mélyén, mára már különleges robotokkal, de ennek ellenére sem találtak még semmit. A zuhanás miatt az óceán ezen részét részletesen feltérképezték. De egyelőre a kutatások több kérdést vetettek fel, mint adtak volna választ bármire is.

satellite-flight370

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.