Megrázó fotósorozat vad gyerekekről

Megrázó fotósorozat következik gyerekekről, akik a vadonban nőttek fel. A fényképeket egy német származású, Londonban élő fotós, Julia Fullerton-Batten alkotta meg. A történetek igencsak megrázó sorsokat mesélnek el nekünk gyerekekről, akik furcsa körülmények között nőttek fel.

feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-2
John 1988-ban szökött el otthonról, amikor csak hároméves volt. Azért menekült el, mert látta, ahogy édesapja megöli anyját. A dzsungelben talált otthont, ahol majmokkal élt. 1991-ben találták meg, akkor hatéves volt, és egy árvaházban helyezték el. Ekkora már a testét teljes mértékben szőr borította. Mára már megtanult beszélni, és kiderült, hogy csodálatos hangja van, ezért énekléssel foglalkozik.

feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-3

Madina születésétől kezdve kutyákkal élt együtt egészen hároméves koráig. Megosztotta az ételét, a játékait és a hideg téli éjszakákon velük aludt. Egy szociális munkás találta meg a lányt 2013-ban. Madina meztelen volt, négy lábon járt és morgott, mint egy kutya. Madinát édesapja elhagyta születése után. Édesanyja alkoholista lett 23 évesen. Sokszor túl részeg volt, hogy foglalkozzon a gyerekével, majd el is tűnt. Madina a játszótérre menekült, amikor édesanyja túl mérges lett. Mindennek ellenére Madina értelmi képességei és fizikai egészsége tökéletes maradt. Az orvosok szerint jó esélye van, hogy rendes életet éljen.

feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-4

Ivant szülei bántalmazták, ezért négy éves korában elmenekült otthonról. Az utcákon kezdett koldulni, és erős kapcsolatot alakított ki néhány vad kutyával, megosztotta az utcán kéregetett ételt velük. Hamarosan a fiú lett a kutyák falkavezére, és így éltek két éven keresztül, amikor Ivant elkapták és árvaházba helyezték. Mára teljesen normális életet él.feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-5

Sujit szülei bezárták a csirkeólba, amíg édesanyja öngyilkos lett, apját pedig megölték. A nagyapja foglalkozott a fiúval, aki továbbra is a tyúkólban maradt. Nyolc éves volt, amikor megtalálták az út szélén, ahol kotkodácsolt és csapkodott. Az ujjai befelé fordultak, csipegette az ételt és a székekre is úgy ült fel, mint egy csirke. Egy idősek otthonába szállították, de ott agresszív viselkedése miatt ágyhoz kötözték. Mostanra a fiú már harminc felett van, és egy nő gondoskodik róla. 

feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-8

1845-ben egy lányt láttak egy farkasfalkával, aki egy csorda kecskét támadt meg. Egy évvel később látták, ahogy a farkasokkal együtt eszi a kecskéket. Elfogták, majd megszökött. 1852-ben újra látták, de azóta nem tűnt fel soha többé.

feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-9

Egy körülbelül négy éves kisfiút fedeztek fel 1972-ben egy indiai erdőben. A kisfiú farkaskölykökkel játszott, a bőre nagyon sötét volt, fogai élesek, a körmei hatalmasak. A kisfiú sohasem tanult meg rendesen beszélni, de jelnyelven képes kommunikálni. feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-10

Oxanát kutyák között élve találták meg 1991-ben. Nyolc éves volt, és akkor már hat éve a kutyákkal élt. A szülei alkoholisták voltak, és egy éjjel odakint hagyták. A hároméves melegséget keresett, ezért a kutyákhoz bújt, akik megmentették az életét. Amikor felfedezték, akkor inkább kutyaként viselkedett. Csak igen és nem válaszokra volt képes. Intenzív terápiával Oxana képes volt visszanyerni alap kommunikációs stratégiáit, de még mindig egy öt éves szintjén van. 

feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-11

Kamalát (8) és Amalát (12) 1920-ban találták meg a farkasok között. A lányok megtalálásuk után is elválaszthatatlanok voltak, nem ettek semmit csak nyers húst, nem érdekelték őket az emberek. Amelia elfogásuk utáni évben meghalt, Kamala megtanult pár szót, de 17 évesen ő is követte testvérét. 

feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-12

Amikor még kisbaba volt, akkor Genie apja eldöntötte lányáról, hogy fogyatékos, ezért hozzákötötte a bilihez a házuk legkisebb szobájában. A lány így élt több, mint tíz éven keresztül, aludni is széken aludt. 13 éves volt, amikor szociális munkások felfedezték. A lány továbbra sem volt szobatiszta, és alig tudott beszélni és járni. Hosszú évekig foglalkoztak vele a tudósok, de csak pár szót tanult meg, a nyelvtani szerkezetet képtelen volt befogadni.

feral-children-wild-animals-photos-fullerton-batten-13

A hétéves kisfiút, egy kicsi, kétszobás lakásban találták meg, ahol 31 éves édesanyjával élt együtt. A fiú egy olyan szobában élt, amely tele volt madárketrecekkel. Az anya úgy kezelte a fiát, mint egy háziállatot. Nem bántalmazta sohasem, de nem is beszélt hozzá. A fiú csak madarakkal beszélgetett, csipogott nekik folyamatosan. 

forrás: BoredPanda

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.