El Tunchi (Amazónia)

Európától távol is élnek igazán hátborzongató lények, akikkel biztos nem találkoznánk. Egyik közülük az El Tunchi, aki Amazónia esőerdeiben él, és kísérteties füttyszóval csábítja az odatévedőket. Egyes források szerint az El Tunchi nem más, mint az erdőben eltűnő emberek összevegyülő lelke. Mások viszont egy esőerdőben meghalt ember lelkének tulajdonítják.

 
Az El Tunchit az bosszantja fel a legjobban, ha valaki nem tiszteli az őt körülvevő környezetet, szennyezi a levegőt, vagy megrongálja a fákat, esetleg többet vesz el belőle, mint amennyire szüksége van. Az El Tunchi amúgy szereti megtréfálni az embereket, de hamar továbbáll, ha az erdőbe látogatók nem csinálnak semmi rosszat, ilyenkor különböző csínyeket talál ki, amelyekkel megijesztheti az arra járó ártalmatlanokat.

Az El Tunchi kísérteties füttyszóval veszi rá az embereket, hogy letérjen az ösvényekről, ha valaki azonban nem felel a hívására, egyre idegesítőbb és hangosabb lesz a füttyszó. Az El Tunchi ellen csak úgy lehet védekezni, ha nem válaszolunk a hívó szavára, és minél hamarabb elkotródunk onnan. vagy esetleg az is működik, ha környezettudatosan viselkedünk.

Forrás: journalperu.com

Gitta Sereg

Mindig érdekelt, hogy mit tudunk megosztani egymással, talán ezért is írok. Hobbijaim: a kreatív írás és a mitológia, meg a főzés-sütés. Itt az előbbi kettővel ismerkedhettek meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: