Edgar Allan Poe különös esete Mary Rogersszel

Mary Rodgers az 1840-es években igazi celeb volt. Csinos lány, nagy szám a menő társaságokban, ahol csak a külsőt díjazták. A fiatal lány halála azonban olyan nagy port kavart, hogy még Edgar Allan Poe-ra is hatással volt.

Mary 1820-ban született Lyme-ban, Connecticut államban. Ő és megözvegyült anyja, Phoebe New Yorkba költöztek. Phoebe egy szállót vezetett, amíg Mary a dohányboltban dolgozott. Mary igazán gyönyörű fiatal nő volt, aki nagyon sok férfi érdeklődését felkeltette a városban. A sajtó úgy írt róla, mint a “Szépséges Szivaros Lányról” és csak külsejével máris celeb lett.

1838. október 5-én Mary eltűnt, amely a helyi újságokban nagy port kavart. Édesanyja azt állította, hogy talált egy búcsúlevelet, de a következő napokban az újságok az egészet kacsának állította be. Úgy tűnt, hogy Mary csak egy barátját látogatta meg Brooklynban, és visszatért a boltba, de már nem sokáig dolgozott ott, pár hónappal később anyának segített a szállóban.
1841 nyarán ő és Daniel Payne jegyben jártak. Ugyan ebben az évben július 25-én Mary meglátogatta nagynénjét a város másik részén, és soha többé nem hallottak felőle. Sokan úgy gondolták, hogy elszökött a vőlegénye elől. Két nappal az eltűnése után Daniel a rendőrségnek is szólt. Július 28-án pár turista a Hudson folyónál nézte meg Sybil barlangját, és valamit észrevettek a vízben. A holttest Maryé volt. Daniel azonnal gyanúsította lett, hiszen sokan állították, hogy rengeteget veszekednek. Azonban a férfinek szilárd alibije volt. A rendőrség pedig gyanúsított nélkül maradt.

A történettel tele volt az összes New Englandben megjelenő újság. Edgar Allan Poe is követte Mary történetét és el is kezdett dolgozni egy sztorin, amelynek főszereplője Mary volt.
1841 szeptemberében két fiú játszott Sybil barlangjának közelében, ahol csomó véres ruhát találtak. Az édesanyjuk azonnal értesítette a rendőrséget. Emlékezett Maryre, aki július 25-én bejelentkezett egy ismeretlen férfival a Nick Moore Házba. Később együtt mentek el szórakozni, de sohasem tértek vissza.
Edgar Allen Poe 1842 novemberében publikálta Marie Roget történetének első darabját. A történet Párizsban játszódott, azonban csak a neveket cserélte le, egyébként teljes egészében tükrözte Mary sztoriját.
Később Frederica Loss azt nyilatkozta halálos ágyán, hogy Mary el akarta vetetni magzatát, azért érkezett a helyszínre, és ebbe az illegális operációba halt bele. Állítólag Frederica egyik fia dobta be a testet a Hudsonba. Ez nem sokkal azelőtt volt, hogy a rendőrség teljesen feladta a nyomozást. Nem voltak gyanúsítottak, sem nyomok. A mai napig megoldatlan maradt az ügy.
forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.