Darwin Díjak – 1996

  1. Macsók?

Egy Krystof Azninski nevű lengyel földműves barátaival iszogatott. Kellőképpen betintázva egyikük javasolta, hogy vetkőzzenek meztelenre, és kezdjenek valami férfias játékba. (Nem lesz homo-erotika, nyugalom) Fagyasztott fehérrépákat vettek elő (mondom nyugalom), és elkezdték egymás fejét verni vele. Egy ponton a társaság egyik tagja megjelent egy berregő láncfűrésszel, és bátorságpróbaképpen levágta a lábfejének egy részét. Krystof erre felkiáltott: „Akkor ezt figyeljétek!”. Elvette a láncfűrészt, és levágta a saját fejét.

A társaság egyik tagja később így kommentálta az esetet: „Azért vicces, fiatal korában a nővére bugyijában flangált, de úgy halt meg, mint egy férfi.”

  1. Ügyvéd a magasban

Egy torontói ügyvéd úgy demonstrálta az odalátogató joghallgatóknak irodája ablakának strapabíróságát, hogy nekirohant vállal. A mutatványt már számtalanszor elsütötte előtte, és mindig visszapattant. Akkor viszont nem. A másik oldalon 24 emeltnyi mélység fogadta. A Toronto Sun című újságnak munkaadója azt nyilatkozta, hogy társaságának legjobb és legeszesebb ügyvédjét veszítette el vele.

  1. Az öngyújtó beindítja a robbanást

Egy indianai férfi öngyújtójával világítva nézte meg, miért nem sült el a puskája, miközben a csövet az arca felé fordította. A rendőrségi vizsgálat szerint a fegyver korábban besült elsütéskor, de az öngyújtó lángja berobbantotta a puskaport, és levitte a férfi fejét…

  1. Játék a cicákkal

Prakesh Tiwari és Suresh Rai, akik mindketten Durga istennő követői közé tartoztak, némi italozás után úgy döntöttek, leróják tiszteletüket a tigrisek előtt. Vásároltak két virágokból font nyakláncot, és célba vették a Kalkuttai Állatkertet. Beugrottak a tigris ketrecébe, hogy a virágfüzéreket a nyakába akasztva róják le tiszteletüket az állat előtt. A Shiva nevű 13 éves bengáli királytigrisnek viszont egészen más elképzelései voltak a bemutatandó áldozatról. Mikor az egyik férfi megközelítette, az nyomban rátámadt, ettől viszont a másik férfi egy pillanat alatt kijózanodott, és társa segítségére próbált sietni, mégpedig azzal hogy fejbe rúgja az állatot. A tigris ezt sem díjazta: ráugrott a férfira, és egy mozdulattal átharapta a torkát, társának viszont sikerült ezalatt kereket oldania.

  1. Az éhes piton gazdája ellen fordul

A 19 éves Grant Williamst holtan találták egy piton ölelésében New York-i otthonában. A három és fél méter hosszú burmai piton mindössze egy csirkét kapott az azt megelőző pár hétben, így mikor eljött az etetés ideje a nagyobb prédát választotta.

  1. Kapkodás a pályaudvaron

Egy magánkézben lévő finn vasúti rendező-pályaudvaron két munkás és egy mérnök az a feladatot kapták, hogy kapcsolják le egy szállítmány egy ammóniát szállító tartálykocsiját és egy 13 vagonból álló farönk-szerelvényt.

Mivel a két egységet külön helyre kellett tenni, és a mérnök tartott attól, hogy a mozdonyuk nem képes újra elindulni a rönkökkel, így mentő ötlete támadt. A normális lekacsolási folyamat helyett, amiben a mozdony áll, az jutott eszébe, hogy kapcsolják le a tartálykocsit a lejtő utáni vízszintes szakaszon.

Előadta ezt társainak, akik belementek. Viszont az egyik munkás úgy gondolta, hogy ez plusz munkával jár számára, de ahelyett hogy aggályainak hangot adott volna spórolni akart egy kis időt és magánakcióba kezdett a mozgó szerelvényen:

A tartálykocsin lévő lépcsőről átmászott az ütközőre, és a csatlakozóra, ahol nincs hely megtámasztani a lábat. A korlátról lógva elzárta a szelepet. Átmászott a rönkszállítóra és a korlátjáról elzárta annak a szelepét. A lábával kitépte a fékkört működtető csövet, végül leválasztotta a csatlakozókat, és szétkapcsolta a kocsikat.

Ezután még meg kellett állítani a tartálykocsit a kijelölt helyen. Ehhez a lábához közeli fékszelepet kellett használnia, de mivel a fékkör meg volt szakítva a kocsin, ezért a fék működtetése automatán vészfékezésre vált. A munkás ezzel tisztában volt, de a fékezés ereje őt is meglepte. Mivel amúgy sem stabil pozícióban állt így elveszítette az egyensúlyát, és a vágányra esett, ahol a kocsi kerekei átmentek a mellkasán, azonnal megölve őt.

A kocsi öt méteren belül megállt, 150 méternyire a kijelölt helyétől…

  1. Húzd be a kéziféket, te hülye!

Susan Smith feljelezést tett a rendőrségen miszerint két fekete férfi kirángatta a kocsijából, és elhajtottak az autóval, úgy hogy a két kisfia a hátsó ülésen ült. Országos hírverést kapott az eset, amiről aztán kiderült, hogy a nő hazudott. Megölte fiait és a helyi John D. Long tóba süllyesztette holttestüket az autójával együtt.

A nőt elítélték, a tó zarándokhellyé vált. Egy odalátogató család elfelejtette behúzni a kéziféket. A kocsi a tóba csúszott, és elmerült, megölve a párt és két gyereküket.

  1. Ezt pedig a madaraknak

Egy kanadai férfi megcsúszott, és 23 emeletnyi mélységbe zuhan,t miközben az erkélyén lévő madáretetőt tisztította. Amihez egy görgős székre állt fel…..

darwinawards.com

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.