Borzongató levelek sorozatgyilkosoktól

Az FBI szerint körülbelül 25 és 50 közötti aktív sorozatgyilkos van az Egyesült Államokban. Természetesen az egész bolygóra kiterjesztve ez a szám sokkal nagyobb. Ezek a félelmetes emberek általában az árnyékban megbújva tevékenykednek, néha azonban küldenek egy-egy levelet a hatóságoknak. A legfélelmetesebb levelek a következők!

A zodiákus gyilkos
Sokan ismerjük a zodiákus gyilkos történetét, aki legalább öt ember haláláért felelős San Fransico környékén a hatvanas években. Ő rengeteg levelet és kódot küldött a hatóságoknak, a legtöbb a mai napig megoldatlan maradt. Az első ilyen levél 1969. július 31-én érkezett, amelyeket a legnagyobb újságoknak küldte el a gyilkos. A szerző azt ígérte, hogy vérfürdőt rendez, hogyha nem hozzák le a címlapon a levelét. Egy héttel később egy iskolai tanár törte fel a kódot, a levél valahogy így hangzik:
SZERETEK EMBEREKET ÖLNI MERT ANNYIRA VICCES MÉG ANNÁL IS JOBB MINT AMIKOR AZ ERDŐBEN JÁTSZUNK MERT AZ EMBER A LEGVESZÉLYESEBB ÁLLAT A FÖLDÖN A GYILKOLÁS A LEGJOBB ÉLMÉNY ÉS MÉG JOBB MINT AMIKOR EGY CSAJJAL VAGY A LEGJOBB HOGYHA MEGHALOK AKKOR ÚJJÁSZÜLETEK A PARADICSOMBAN ÉS A MEGGYILKOLTAK MIND A RABSZOLGÁIM LESZNEK NEM MONDOM MEG A NEVEM MERT AKKOR MEGPRÓBÁLNÁTOK MEGÁLLÍTANI ABBAN HOGY SZOLGÁKAT GYŰJTSEK A TÚLVILÁGRA. EBEORIETEMETHHPITI

zodiac-killer

A New Orlens-ban élő baltás
1918 és 1919 között New Orlens lakosai egy sorozatgyilkostól rettegtek, aki a baltás néven volt ismert. A férfi emberek otthonába tört be az éjszaka közepén, és azonnal felkapta a legközelebb eső éles tárgyat. 1919 márciusában egy levél érkezett a baltástól, amelyet több helyi lapban is közzé tettek. Ebben a férfi egy következő gyilkosságra figyelmeztet. Semmilyen támadás nem történt aznap éjszaka. A levél valahogy így szólt:
“Kétségtelenül azt hisztitek, hogy én vagyok a legborzalmasabb gyilkos és igazatok is van, de lehetnék rosszabb is, hogyha akarnék. Bárcsak minden éjszaka elnézhetnék a városba. Akkor ezernyi lakossal végeznék és még közelebbi kapcsolatba kerülnék a halál angyalával.”

A Golden State gyilkos
A Golden State gyilkost a keleti rész erőszakolójának is nevezték. A félelmetes gyilkos 1976 és 1986 között folytatta tevékenységét. Nagyon sokáig aktív maradt, pontosan megtervezte támadásait. 1977-ben a Sacramento Bee egy verset kapott a gyilkostól. Bemásolom nektek az eredeti verset, ami magyarul valami ehhez hasonló: “Hogy film legyen az életemből, amiből élek a visszavonulásom után, már csak egy maffiavezér neje kell h teljes legyen a kép”

“To make a movie of my life

That will pay for my planned exile.

Just now I’d like to add the wife

Of a Mafia lord to my file.”

Hasfelmetsző Jack
Hasfelmetsző Jack Londonban tevékenykedett 1888 augusztusától novemberig. A neve egyébként egy általa írt levéből ered. Ám a mai napig megkérdőjelezik ezeknek eredetiségét. Állítólag újságírók is írtak ilyen leveleket, hogy a sztori még szaftosabb legyen. Egyetlen levél van, amiről úgy gondolják, hogy talán tényleg a gyilkostól ered. Ezt 1888-ban kapta meg George Lusk, állítólag egy fél vese is volt a levél mellett, amely Jack egyik áldozatától származott. Közlöm az eredeti “verset”, ami pocsék helyesírású, de összegezve annyit tesz, hogy Jack elküldte a fél vesét, amit áldozatából szedett ki, a másik felét pedig megette, és hogy később majd utánaküldi a kést is, hogyha vár egy kicsit George Lusk.

From hell

Mr Lusk

Sor

I send you half the

Kidne I took from one women

prarsarved it for you tother pirce

I fried and ate it was very nise I

may send you the bloody knif that

took it out if you only wate a whil

longer.

signed

Catch me when

you Can

Mishter Lusk.

forrás: TheGhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.