Bizarr tények, amit nem tudtál a karácsonyról

Nagyon sokan szeretjük a karácsonyt, hiszen békés, meghitt és szeretetteljes. Azonban mi szeretnénk elhozni nektek a bizarr oldalt is, ezért ma is hasonló érdekes tényeket hoztunk az ünneppel kapcsolatban!

Vérfertőzés és hullák
Mi a közös a vérfertőzésben, egy bebalzsamozott hullákban és a Jézuskában? A legtöbben tudjuk, hogy a bölcsek ajándékokat hoztak a gyermek Jézusnak, mégpedig aranyat, tömjént és mirhát. Azonban azt már sokkal kevesebben ismerik, hogy a mirhát balzsamozási kenőcsként használták, a tömjén pedig állandó tartozéka volt a temetésnek, hogy elfedje a szagot. Ovidus szerint a mirha fája egy legenda eredménye, hiszen Myrrha apja után vágyott szexuálisan. Át is verte édesapját, hogy az többször is szeretkezzen vele, de amikor az apa erre rájött, akkor meg akarta ölni lányát, aki megszökött. Az istenek megsajnálták Myrrhát, akit fává változtattak. Talán így lett a mirhából az első nem kívánt karácsonyi ajándék?

Halott gyerekek
Szent Miklós nem csak a gyermekek védőszentje, hanem a legenda szerint vissza is hozott három fiút az életbe, akiket kegyetlenül meggyilkoltak. A három gyermek legnagyobb szerencséjére Miklós feltámasztotta őket.

Betiltás
Sokszor próbálták már betiltani a karácsonyi ünnepeket. 1659 és 1681 között Massachusetts államban sikerült is! Ezt vallási okokkal indokolták, hiszen korántsem volt mindenki keresztény.

Miaú
Az izlandi gyermekek sem maradnak félelmetes Mikulás-kísérő nélkül. Az izlandi tradíció szerint minden gyermek kap egy új ruhadarabot karácsonyra. Ha valaki nem kapott volna, az bizony ki van téve annak a veszélynek, hogy megeszi a félelmetes karácsonyi macska, aki egy rettenetes, fekete vadállat. Természetes a ruhaboltok meglátták ebben az üzletet, ki is találták, hogy a fekete macskának kölykei születtek, akik elözönlik az egész világot, csakhogy mindenki kapjon ruhát is karácsonyra.

Karácsonyi énekesek
Ez az angol tradíció teljesen ártalmatlannak tűnhet, hiszen a hagyomány szerint kedvesen kopogtatnak az emberek az ajtón, énekelnek néhány dalt, majd kapnak érte cserébe süteményt és meleg italt. Azonban eredetileg agresszív volt ez a szokás. Az emberek betörtek az otthonokba, ahol ételt, italt és pénzt követeltek a tulajdonosoktól. Sokszor erőszakkal fenyegették, kirabolták a házban lakókat. Belegondolhatunk ennek a mai verziójába is, hogy milyen vicces lenne, hogyha a karácsonyi dalokat éneklő kis csoportok követelnék a jussukat.

Kasztráció és a kereszt

V. Leó bizánci császár lemondásra kényszerítette I. Mihályt, és Leó kasztráltatta Mihály fiát. 820 karácsonyának napján Leó egyedül imádkozott a Haga Sophia oltára előtt. Ekkor összeesküvők csaptak le rá. Leó egyedül próbálta megvédeni magát, egyik kezében egy fakereszt volt, a másikban egy füstölő. Ezek a fegyverek nem bizonyultak elégségesnek, így hamarosan Leó belehalt sérüléseibe, később Mihály Leó négy fiát is kasztráltatta . Valószínűleg nem innen erednek a karácsonyfára aggatható gömbök.

id # x creepy christmas wallpaper # scary s ghost backgrounds images scary creepy christmas wallpaper s ghost backgrounds images very horror

Karácsonyi ének
Ez a 15. századból származó karácsonyi ének a karácsonyi színdarab tartozéka Angliában. Máté evangéliuma szerint Heródes király elküldte katonáit, hogy gyilkoljanak meg minden gyermeket Betlehemben, aki két évnél fiatalabb, hogy ne bitorolhassa senki a trónját. Állítólag ezt a dalt énekelték az anyák gyermekeiknek, hogy megnyugtassák őket megölésük előtt. Kedves, ugye?

 forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.