Bella megoldatlan gyilkosságában új nyomot találtak

Emlékeztek még Bella történetére? Arra a gyilkossági ügyre, amit senki sem tud megmagyarázni? 1943. április 18-án négy fiú ment el vadászni Hagley Woodba, Angliában és egy hegyi szilfára másztak fel. Úgy gondolták, hogy tökéletes hely lesz a vadászathoz, de a 15 éves Bob Farmer furcsa dolgot fedezett fel a fában. A fa nyitott belsejében egy női csontvázat találtak, amelynek egy keze hiányzott. A fiúk félelmükben hallgatásra esküdtek, majd elrohantak. De a legfiatalabb annyira megijedt, hogy elmondta az apjának és a rendőrség nyomozni kezdett. A hiányzó kezet is megtalálták egy másik fán. Úgy gondolták, hogy fekete mágia állhat kapcsolatban a furcsa történésekkel. A rendőrségi jelentések után kiderült, hogy a nő körülbelül 35-40 éves lehetett, és körülbelül 18 hónapot tölthetett a fa belsejében. Halála a mai napig megoldatlan.

Természetesen egy csapat nyomozó ráállt az ügyre, hiszen megtalálták a nő koponyáját is, némi elbomlott ruhát, egy eljegyzési gyűrűt és egy cipőt is. A jobb kéz a bűntett helyszínétől nem messze lett meg, ahol megtalálták a másik pár cipőt is. A következő 75 évben nem igazán haladtak előre az üggyel, azonban most előálltak egy képpel, ami Bella külsejének feltételezett rekonstrukciója:

A digital reconstruction of the victim known as 'Bella of the Wych Elm'
A nő korát Webster nyomozó körülbelül 35-40 között határozta meg. A meggyilkolása 18-36 hónappal a megtalálása előtt történt., és valószínűleg a testét azonnal a halála után a fába helyezték, még mielőtt beállt volna a hullamerevség, hiszen azzal együtt lehetetlenség lett volna. Valószínűleg megfojtották. Az információk ellenére hiába próbálták felgöngyölíteni, ki is lehetett a nő. A fogai rengeteg fogorvost megjártak, de senki sem találkozott hasonló fognyomokkal. Átnézték az eltűnt személyek listáját is elég nagy körzetben, de senki sem illett a profilba. Egy férfi állítása szerint sikolyokat hallott 1941 júniusában, de nem volt semmi más bizonyíték. Csak a graffiti tűnt fel a bűntett helyén, amit később csínynek tituláltak. Morbid történet, aminek nem lett felgöngyölítve a megoldása.
2017-ben azonban Caroline Wilkinsont felkereste Alex és Pete Merrill, hogy készítsék el Bella fotóját a koponyája alapján. Wilkinson már hajtott végre hasonló feladatokat, még III. Richard képét is rekonstruálta. Így Liverpoolban, a John Moores Egyetemen elkészülte az első képek, amelyek kiemelték Bella különös fogait is. Természetesen a fotó további célja az, hogy felgöngyölítsék a gyilkossági ügyet. Sokan úgy gondolják, hogy Bella a fekete mágiának esett áldozatául.
Egy másik történet szerint Bella német énekes és titkosügynök volt, aki Clara Bauerie néven élt. Ez a fura történet azonban nem állja meg a helyét, hiszen Clara sokkal magasabb volt, mint az a csontváz, amit a fában találtak. Azonban a fotó újabb nyomokat adhat. Reméljük, egyszer kiderül, ki is volt Bella gyilkosa.
Graffitti referencing the Bella Wych elm murder appears on an obelisk in Worcestershire, England

 

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: