Az öreg hölgy, akit élve nyúztak meg

Hogyha megnézitek a címet, akkor egyáltalán nem arra fogtok gondolni, hogy most egy tündérmesét fogunk nektek bemutatni. Már pedig erről van szó. A most következő történet 1634-ben jelent meg Giambattista Basile könyvében, amely bizony a fiatalságnak szólt.

Egy király véletlenül azt hitte két bűzlő, eldeformált arcú öreg nőről, hogy a legcsodálatosabb teremtmények a földön. A király persze sohasem láthatta őket, hiszen egy hatalmas fal mögé voltak rejtve. Azonban a férfi vágyra gerjedt, amikor megcsókolhatta az egyik nő ujját a kulcslyukon keresztül, ezért könyörgött, hogy vele tölthesse az éjszakát. A nő beleegyezett, hogy ágyba megy vele, de csak a sötétben, hiszen elmondása szerint túlzottan szégyellős volt. A király erre hazarohant és várta, hogy elérkezzen az éjszaka leple.

A nő megereszkedett bőrét hátra kötötte egy madzaggal, majd beburkolózott egy hosszú lepelbe és elindult a király hálója felé. Amikor befejeződött az aktus, akkor a nő elaludt, mire a király felfedezte, hogy szeretője egy idős, ronda nő. Haragra gerjedt, majd kidobta az ablakon.
A nő szerencséje az volt, hogy az egyik madzag felakadt egy fa ágára, így azon lógott lefelé. Ekkor érkeztek meg a tündérek, akik annyira viccesnek találták a jelenetet, hogy megajándékozták a nőt szépséggel és intelligenciával. Az idős nő úgy tündökölt, mint tizenöt éves korában.
Amikor a király felfedezte, hogy szobája ablakából egy gyönyörű szépség lóg ki, akkor azonnal elhatározta, hogy feleségül veszi.

Az új királynő nem akart felfedni szépsége igazi titkát testvérének, ezért azt hazudta, hogy élve lenyúzták róla a bőrt. Erre persze a nővére sem akart kimaradni, így a legközelebbi borbélyt megkérte arra, hogy őt is nyúzzák meg élve. Amikor teljesítették a kívánságát, akkor az öreg hölgy meghalt a vérveszteségtől. Testvére és a király pedig boldogan éltek, amíg meg nem haltak.
Mi is lenne a mese tanulsága? Bizonyosan valami nagyon fontos az idősödő hölgyek méltóságáról. Ennek ellenére nem biztos, hogy teljesen sikerült átadnia ezt a történetnek. Azt hiszem, manapság senki sem ezt  a mesét választaná gyermekének esti meseként.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.