Az öreg hölgy, akit élve nyúztak meg

Hogyha megnézitek a címet, akkor egyáltalán nem arra fogtok gondolni, hogy most egy tündérmesét fogunk nektek bemutatni. Már pedig erről van szó. A most következő történet 1634-ben jelent meg Giambattista Basile könyvében, amely bizony a fiatalságnak szólt.

Egy király véletlenül azt hitte két bűzlő, eldeformált arcú öreg nőről, hogy a legcsodálatosabb teremtmények a földön. A király persze sohasem láthatta őket, hiszen egy hatalmas fal mögé voltak rejtve. Azonban a férfi vágyra gerjedt, amikor megcsókolhatta az egyik nő ujját a kulcslyukon keresztül, ezért könyörgött, hogy vele tölthesse az éjszakát. A nő beleegyezett, hogy ágyba megy vele, de csak a sötétben, hiszen elmondása szerint túlzottan szégyellős volt. A király erre hazarohant és várta, hogy elérkezzen az éjszaka leple.

A nő megereszkedett bőrét hátra kötötte egy madzaggal, majd beburkolózott egy hosszú lepelbe és elindult a király hálója felé. Amikor befejeződött az aktus, akkor a nő elaludt, mire a király felfedezte, hogy szeretője egy idős, ronda nő. Haragra gerjedt, majd kidobta az ablakon.
A nő szerencséje az volt, hogy az egyik madzag felakadt egy fa ágára, így azon lógott lefelé. Ekkor érkeztek meg a tündérek, akik annyira viccesnek találták a jelenetet, hogy megajándékozták a nőt szépséggel és intelligenciával. Az idős nő úgy tündökölt, mint tizenöt éves korában.
Amikor a király felfedezte, hogy szobája ablakából egy gyönyörű szépség lóg ki, akkor azonnal elhatározta, hogy feleségül veszi.

Old-Hag-Small1-E1291742080100-300X199

Az új királynő nem akart felfedni szépsége igazi titkát testvérének, ezért azt hazudta, hogy élve lenyúzták róla a bőrt. Erre persze a nővére sem akart kimaradni, így a legközelebbi borbélyt megkérte arra, hogy őt is nyúzzák meg élve. Amikor teljesítették a kívánságát, akkor az öreg hölgy meghalt a vérveszteségtől. Testvére és a király pedig boldogan éltek, amíg meg nem haltak.
Mi is lenne a mese tanulsága? Bizonyosan valami nagyon fontos az idősödő hölgyek méltóságáról. Ennek ellenére nem biztos, hogy teljesen sikerült átadnia ezt a történetnek. Azt hiszem, manapság senki sem ezt  a mesét választaná gyermekének esti meseként.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: