Az elmegyógyintézet, ahol tízezer lélek kísért

Rengeteg emberi számára a Pennhurt elmegyógyintézet jelentette a földi poklot. A borzalmas hely kelet Pennsylvania államban található, és fennállása alatt 10 ezer beteg lépett be az ajtaján. Rengetegen közülük gyerekek voltak, akiket elhagytak a szüleik. Az elmegyógyintézet ismert volt a bántalmazásokról, az elhanyagolásról, és állítólag a mai napig a világ egyik legkísértetiesebb helye.

Rengeteg gyermeket helyeztek el a PennHurst lépcsőin, főleg azokat, akik valamilyen születési rendellenességben szenvedtek. Sokszor azonban a szülők nem tudtak gondoskodni a gyermekekről, és abban reménykedtek, hogy az intézetben jobb helyük lesz csemetéiknek. Sajnos egyáltalán nem erről volt szót.

xwlzsghj0gxol8pzecly

A PennHurst nagyon kevést pénzt kapott a működésére, ezért a körülmények borzalmasak voltak. Természetesen hatalmas volt az orvoshiány, így a legbetegebbek szenvedtek a legtöbbet. Sok esetben a vaságyakhoz kötötték a betegeket, és órákra ott is hagyták őket. Az orvosok sokszor erős gyógyszereket adtak nekik, és hagyták saját mocskukban vergődni őket. A legkegyetlenebb büntetések közé tartozott, hogy kihúzták a betegek összes fogát. Később a kórház alatti alagútban rengeteg emberi fogat találtak. 

A jelentések egészen 1912-ig nyúlnak vissza. Rengeteg megerőszakolás, haláleset és szenvedés történt itt. Az 1960-as évekre ez olyan borzalmas lett, hogy az NBC exkluzív riportot készített a helyszínről. A történet miatt perek sora kezdődött meg, és a nyolcvanas évekre végre be is zárták a helyet.

qghf1vazqa6gmrzznree

A rengeteg borzalom miatt nem csoda, hogy az emberek mai napig hangokat hallanak az elmegyógyintézet közelében. Sokan azt mondják, hogy a PennHurst kísértetjárta hely, ahol az árnyékok mozogni kezdenek a félhomályban. Sokan pedig egy kislány szellemét is látni vélték. Mások sírást és ordítozást hallanak a helyszínen, de később kiderül, hogy senki sincs a közelben. 

g4nacill3kl7dazme6ai

Manapság is meg lehet látogatni az elmegyógyintézetet kísérő mellett, sőt egy egész éjjelt is nyomozással tölthetsz a helyszínen, hogyha van merszed hozzá!

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Az elmegyógyintézet, ahol tízezer lélek kísért

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.