Átok a Poltergeist filmen?

A héten került a mozikba az 1982-es Poltergeist című film remake-je. Most egy érdekes háttértörténetet fogunk mesélni az eredeti mozival kapcsolatban. Balesetek, tragédiák és halál sújtotta a stáb több tagját is. Ami a valóságban történt az sokkal félelmetesebb a mozinál is. 

Eredetileg Poltergeist átoknak nevezik ezt az érdekes jelenséget, amelyet sokan nem tudnak megmagyarázni. A film eredeti gyereksztárja, Heather O’Rourke, aki Carol Anne-t játszotta meghalt 1988-ban 12 éves korában, amikor leállt a szíve egy allergiás reakció miatt. A lány négy hónappal a Poltergeist harmadik filmjének megjelenése előtt halt meg. Dominique Dunne Carol Anne idősebb testvérét játszotta az első filmben. A lányt meggyilkolta volt barátja a film megjelenése után öt hónappal. 

1985-ben Julien Beck, aki a gonosz tiszteletest játszotta a második filmben meghalt gyomorrákban és a férfi, aki az orvosságos embert játszotta vesebetegségben hunyt el. 1982 és 1988 között négy haláleset is kapcsolódott a Poltergeist filmekhez és 2009-ben Lour Perrymant baltával gyilkolták meg otthonában. Ez az eset ugyan nem kapcsolódott az eredeti átokhoz. Sokan úgy gondolták, hogy a halálesetek csupán véletlenek sorozata volt.

aku7ail4soacx60ooxnl
Érdekesség a filmmel kapcsolatban, hogy Steven Spielberg igazi emberi csontokat használt a moziban, amelyeket Indiából hozatott. Állítólag ezek elmozgatásával lelkeket is bevonzott, amely okozhatta az átkot. Állítólag egy színész próbált is igazi ördögűzést végrehajtani, hogy megszabaduljon az átoktól, de ez nem sikerült.
Most sokan gondolkoznak, hogy vajon az átok érinteni fogja-e a következő filmet. A rendező, Gil Kenan máris félelmetes történeteket osztott meg. Reméljük, hogy a mostani színészeknek nagyobb szerencséjük lesz. 

poltergeist-banner-520x245

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.