Amarjeet Sada – India legfiatalabb sorozatgyilkosa

Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy India egy elég ellentmondásos hely kulturális szempontból. Legalábbis hirtelen nem jut eszembe több állam, ami egy időben küld szondákat a holdra és próbálja leszoktatni a lakosságát arról, hogy a béltartalmuktól a nyílt utcán szabaduljanak meg.

Az eset India egyik keleti Bihár nevű tartományában esett meg.  Bihár India egyik legnagyobb népsűrűséggel rendelkező területe, ahol a lakosság 80%-a a mezőgazdaságban dolgozik.

2007 januárjában egy Chunchun Devi nevű nő hat hónapos kislányát a faluja iskolájára bízta, hogy nyugodtan elvégezhesse otthon a ház körüli teendőket. Mikor végzett, visszament érte, de Khushboo addigra már eltűnt.

Értesítette a rendőrséget, akik azelőtt a helyszínre értek, hogy a falusiak a kezükbe vették volna az igazságszolgáltatást.  A helyiek egy elszegényedett pár nyolcéves fiára mutogattak. Amarjeet Sada a kihallgatás során beismerte, hogy valóban ő rabolta el a csecsemőt. Egy közeli mezőre vitte, ahol megfojtotta, majd egy kődarabbal szétverte a fejét, majd levelekkel takarta be a holttestet.

A kihallgató rendőröket is meglepte, hogy bár a kisfiú nem volt kimondottan beszédes, de miközben a gyilkosságról mesélt, sütit kért, és többször elmosolyodott.

A rendőrök rákérdeztek a helyieknél, hogy miből gondolták, hogy egy nyolcéves gyerek lehet a tettes. A meghökkentő válasz pedig az volt, hogy nem ez volt az első eset. Amarjeet ugyanis pár évvel korábban ugyanezzel a módszerrel ölte meg saját kishúgát és egyik unokatestvérét, akik akkor hat és nyolc hónaposak voltak. Miért nem történt akkor bejelentés? Mivel a faluban a történteket mindenki „családi ügyként” kezelte, amihez nekik semmi közük nincs….

A bíróság végül elítélte Amarjeetet, az Indiában a kiskorúakra kiszabható legnagyobb büntetésre, azaz három évre. Viszont a bíróságon a szakértő elmondta, hogy a gyerek szadista hajlamokkal bír, aki élvezetet talál abban, ha másoknak fájdalmat vagy sérüléseket okozhat, és „képtelen különbséget tenni jó és rossz között”. Így felnőttkoráig nevelőintézetben marad, és kezelésekre kell járnia.

theguardian.com

wattpad.com

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.