A villámok ereje

Tudtad, hogy egyetlen villám erejével 100 ezer szelet kenyeret lehetne megpirítani? A Vissza a jövőbe című filmben Brown Doktor a villámok erejét használja, hogy Martyt visszajuttassa 1985-be. Stephen King új könyvében, az Újjászületésben Charlie Jacobs a villámok erejét használja fel arra, hogy embereket gyógyítson. De mi is rejlik ebben a hatalmas elektromosságban? Nem lehetne a villámokat arra használni a jövőben, hogy városokat világítsunk ki velük?

Egy villámban több, mint öt billió Joules található, amely egy hónapra elegendő energiával láthat el egy egész háztartást. Azonban Brown Doktornak és Charlie Jacobs-nak olyan előnye voltak velünk szemben, hogy tudták a történetben, hogy mikor is fog a villám becsapni.

Photos-of-Lightning12
Az Egyesült Királyságban például nagyon kevés vihar van évente. És a vihar ideje alatt is nagyon nehéz megjósolni, hogy hová is fog becsapni a villám. De hogyha feltételezzük, hogy valaki rettenetesen szerencsés, és pont a megfelelő helyre csap be a villám, akkor lehetséges lenne tárolni ezt az energiát, majd átalakítani használhatóvá.
A villám energiájának nagy része a környező levegő felhevítésében veszik el, amelynek hőmérséklete magasabb lesz, mint a Nap felszíne. Szóval, hogyha sikerül is átlépni a problémát a begyűjtéssel, tárolással és átalakítással, akkor is csak kicsi aranyában lehetne felhasználni az energiát.

af0f71_bea3d9f012604c4b9a66a8d9be40e373

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.