A viking vérsas

Aki figyelemmel követi a Vikingek című sorozatot, vagy jó ismerője a kultúrának, annak nem lehet ismeretlen az a szó, hogy vérsas, angolul blood eagle. Ezt a kivégzési módszert gyakran alkalmazták valamilyen rituálé esetén. imgres

A viking kultúrában sokszor mutattak be áldozatot az isteneiknek, csaták előtt és után, a hétköznapjaik részévé vált. Az áldozatok még életben voltak, amikor neki kezdtek a műveletnek. Az áldozatot arccal a földre fektették, majd a hátán egy sas alakú vágást ejtettek, és a lapockájánál fogva lenyúzták a húsát. Utána az alsó bordákat eltörték, és kihajtották őket, a lyukakon keresztül kihúzták a tüdejét, és a két lebenyt szárnyat formázva terítették a hátára. Ez csak egy leírás, mert számos változata létezett.

A mai napig tart róla a vita, hogy tényleg létezett-e, vagy csak a képzelet szüleménye. Mindenesetre igen részletesen írják le a viking mondákban.

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

3 thoughts on “A viking vérsas

 • 2016-06-24 at 3:57 PM
  Permalink

  Megérdemelné ez a bolygó a resetet.
  Az emberiségnél ártalmasabb dolog nincs e földön, s ha azt mondom, hogy a legnagyobb állat az ember, az sértés az állatokra nézve.

  Reply
  • 2016-10-19 at 12:05 AM
   Permalink

   Baromság, hogy azért, mert létezhetett ilyen kivégzési módszer, az egész emberiséget szadista gyilkosnak gondolod. Én pl. felnőtt férfiként teljesen rosszul lettem a Vikingek című film vérsasa miatt, és bár csak egy filmről van szó, végig azon drukkoltam, hogy mégis megkegyelmeznek az ellenségnek és elmarad a vérsas kivégzés. Szóval a többség nem élvezi, ha másokat bánthat.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.