A legkísértetiesebb helyek: Poveglia szigete

Velence és Lido mellett található egy apró olasz sziget, amelyet Povegliának neveznek. A sziget távolról igazán szépséges, az olasz nyugalmat árasztja magából, azonban története egyáltalán nem volt ilyen fényes. Főként a raboknak, a betegeknek, a járványban megbetegedettnek tartották fenn a helyet. Körülbelül 421-ben érkeztek ide az első lakók: nők, férfiak és gyerekek, akik a barbár megszállók ellen menekültek a helyszínre. A sziget túl kicsi volt a harcos katonáknak, ezért nem is foglalkoztak vele. Hosszú évszázadokon át apró közösségek éltek itt békében, figyelmen kívül hagyva az anyaország törvényeit. A 14. századra azonban újra elhagyták.

1348-ban a bubópestis elérte Velencét, ezért Poveglia szigete karanténként szolgált. A járvány Európa egyharmadát elpusztította, éppen ezért Velencéből a legtöbb beteget odaszállították, amely egyenlő volt a halálos ítélettel. Több tízezer velencei polgár lelte itt halálát. Sokakat még élve égettek el a tűzön, hogy a járvány ne terjedjen tovább. 
A sziget kísérteties legendáit Napóleon serege terjesztette el. 

420626-15913508-e600-11e3-aae6-8a781d1cd673

Az 1800-as évek végén elmegyógyintézet működött a helyszínen. A hely inkább a száműzetésre, mintsem a gyógyulásra koncentrált. A harmincas években az orvosok a betegen kísérleteztek. De az egyik ilyen orvos állítólag megőrült és leugrott az intézett harangtornyáról. A torony azóta már régen nem áll, de a helyiek állítják, hogy lehet hallani még a hangjait az üres szigeten. 
Az intézetet 1973-ban végleg becsukták. Manapság az egész sziget kihalt, a helyiek és a turisták nem látogathatják. Nemrégiben próbáltak visszaállítani a régi kórházat, azonban a munkások tevékenységét valami mindig megzavarta, így minden magyarázat nélkül abbahagyták a munkát. A pletykák száma így csak nő a szigettel kapcsolatban. 

image6 644a787bb70fe5351cd6340967e3c535 5ccdbda8996d35a973791e1d35e43192

forrás: BuzzFeed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: