A legkísértetiesebb helyek: az edinburgh-i pincék

Skócia fővárosa igen gazdag, hogyha misztikus dolgokról beszélünk. Több félelmetes helyszín van errefelé, és kísértettúrákra is befizethetünk.

Az edinburghi-kastély könnyedén ellenállt a támadásoknak elhelyezkedése miatt, ezért a városban élő emberek minél közelebb akartak lakni hozzá. Ahogy a város növekedett hosszú hidakat emeltek, hogy összekapcsolódjanak a kastéllyal a lenti területek is. 
A 19. században a város gazdasága fellendült. Borászok, hentesek és cipészek helyezkedtek el a South Bridge-n. Egy híd szintjein lakóterek helyezkedtek el. A híd ívei alatt rengetegen éltek, a legalsóbb szinteken élők alacsonyabb társadalmi rangot foglaltak el.

download (2)
Amikor a híd rossz konstrukciója miatt össze akart omlani akkor rengeteg ember életét és lakhelyét veszélyeztette. Az eső kimosta a repedéseket, amelyben vér, víz és szemét keveredett és omlott le az alacsonyabb szinteken lakókra.
Az ír krumpliéhség idején 1845-47 között ezernyi ír emigrált Skóciába, hogy túlélje a válságot. Sokan a híd alá kényszerültek. Egy-egy szobába akár tíz ember is bezsúfolódott. Hamarosan ez lett a város legrosszabb helye, prostitúció és bűnözés terjedt a helyszínen. Minden naposak voltak a gyilkosságok és a nemi erőszak.

grid-cell-16799-1454084963-7

A 19. század végén a híd szobáit, a pincerészeket örökre bezárták. Hosszú évekig üresen álltak a helyiségek. 1988-ban egy férfi mászott be a keskeny részeken és felfedezte, hogy szobák vannak a híd alatt. Azóta jó pár pincét kinyitottak a látogatók számára, amely állítólag szellemekben is bővelkedik.
Szemtanúk állítják, hogy hangokat hallanak odalent és érzik valaminek a jelenlétét. Néhány bátrabb szellem meg is ragadja a látogatók kezét. 
Sokan állítják, hogy láttak egy csizmás férfit, akit Mr. Boots-nak hívnak. Sokan hallják az ő lépteit is.
Emellett azt pletykálják, hogy az 1820-as években sorozatgyilkosok, Willaim Burke és William Hare meggyilkoltak a helyszínen 17 embert. A mai napig az egyik legkísértetiesebb helyek közé tartoznak a pincék.

images

forrás: TravelChannel

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.