A legfélelmetesebb lélekfotók

Az embereket nagyon régóta foglalkoztatja, hogy lencsevégre kapják a szellemeket. Az 1800-as évek közepétől volt erre folyamatos igény. Természetesen ezek a fényképek a mai napig vitákat indítanak, hiszen a legtöbbjük hamis. A lélekfotók java része túlexponált, esetleg manipulált. A lényeg, hogy a mai paranormális kutatók nem veszik őket igazán komolyan. Mindennek ellenére ezek a képek vannak a legközelebb ahhoz, amit bizonyítéknak nevezhetünk a szellemek terén. Most viszont elhoztuk nektek a legnépszerűbb lélekfotókat!

Húszas évek: ektoplazma fotók
Albert Von Schrenk német orvosként gyűjtögette a korai 1900-as évek lélekfotóit, és könyveket is publikált a témában. A legfontosabb, hogy ebben az időszakban fedezték fel a külső protoplazmaréteget, amelyet képmanipulálásra használtak. A képek ennek ellenére igencsak borzongatóak.

ectoplasm

ectoplasm-1

Az ismeretlen szellemfotó
A most következő képet 1929-ben készítette egy ismeretlen fotós. Itt is hasonló eljárással lett eltorzítva a szereplő arca.

Ghost-materializes

Abraham Lincoln szelleme
Abraham Lincoln William H. Mumler kapta le az 1860-as években. Mumler a szellemfényképezést teljesen véletlenül találta fel, amikor felfedezett egy másik embert is a képen, később kiderült, hogy kétszeresen exponált fotóról beszélünk. Ennek ellenére Mumler hatalmas üzletet csinált a dologból, hiszen úgy adta el a képeket, mintha a fotókon az elhunyt szerettek jelennének meg.

Lincoln ghost

Telekinézis manifesztáció
A következő képet 1912-ben készítették, amelyen Eva Carriere látható, fénnyel a kezei között. Természetesen ez a kép is átverés.

spirit-photography-1

William Hope szellemképei
A következő képeket William Hope készítette, aki a legismertebb szellemfotós volt a huszadik században. Ezek is kétszeresen exponáltak, de ránézésre is borzongatóak.

Spirit-photo

Spirit-Photography-2

Spirit-Photography-1

spirit-photography-3

Ghost-photo

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.