A Krampusz decemberben érkezik a mozikba

Aki lemaradt a Star Wars jegyekről, és szeretne egy filmet megnézni decemberben, akkor a Krampuszt semmiképpen nem ajánlanám neki. Én is teljesen véletlenül akadtam rá, a filmek előtt adták be az előzetesét, így akadtam rá erre a gyöngyszemre.

A Krampusz várhatóan december 4-én fog majd a mozikba érkezni. Michael Dougherty a rendezője a filmnek.  A forgatókönyv Todd Casey, Zach Shields és a rendező nevéhez fűződik.

A történet egy megszokott karácsonyi jelenettel kezdődik, a család minden évben karácsonykor tud csak együtt lenni, és jönnek a megszokott veszekedések, és a kisfiú ráengedi Krampuszt, a Mikulás gonosz kísérőjét a családjára. A krampusz egy ördögi alak, és az osztrák területekről származik a legendája.  Neve német eredetű, a Krampen (karom) szóból ered. A rendetlen gyerekeket megbünteti virgáccsal, és lánccal, hasonló jellegben a magyar hagyományokban is találkozhatunk. Az ördögi, patás, szarvas alakban ábrázolt lényt a keresztény gondolatkörhöz vezethető vissza. A következő előzetesből mindenki leszűrheti, hogy érdekli-e a film.

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.