A fantom gyilkos

A fantom gyilkos Texas és Arkansas államokban tartotta rettegésben az embereket hosszú hónapokon keresztül.

1946-ban éjjelente történtek a támadások, amelyek csak a hétvégékre korlátozódtak. Összesen öt ember esett áldozatául a sorozatgyilkosnak, amíg hárman megsérültek. Az esemény annyira megragadta a publikumot, hogy film is készült róla 1976-ban (The Town That Dreaded Sundown), amelynek 2014-ben érkezik egy újabb feldolgozása is.

A gyilkos első kiszemeltjei Mary Jeanne Larey és Jimmy Hollis voltak, akik szerencsére csak megsérültek, így képesek voltak leírást adni a támadóról, amely inkább félelmetes volt, mint hasznos. A férfit 180 centiméteresnek írták le, aki egy egyszerű fehér zsákot viselt a fején, a szájának és a szemének lyukak voltak vágva. Azt nem tudhatjuk biztosan, hogy máskor is viselte-e ezt a támadó, hiszen a másik túlélő erről nem tudott leírást adni. A gyilkos 32 kaliberes pisztollyal gyilkolt, általában három hetente egyszer mindig éjszaka.
William Presley seriff szerint a “fantom” a legszerencsésebb gyilkos a világon, hiszen soha senki sem hallotta meg a közeledését vagy cselekedeteit. Éppen ezért kapta meg a “fantom” elnevezést. Másik néven “Texarkana Holfény Gyilkosságoknak” nevezik az ügyeket.

 

Egyetlen gyanúsított volt az ügy kapcsán. Youell Swinney-t autólopásokért ítélték el 1947-ben, azonban sohasem lett megváldolva ténylegesen a gyilkosságokkal. Sokan úgy gondolják, hogy ezek az események a szárnypróbálgatásai voltak a Zodiákus gyilkosnak.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.