5 entitás, amit megidézhetsz, de ne tedd

Nemrégiben írtunk a Charlie-Charlie nevű démonidézős játékról, amelyet ide kattintva elérhettek.  Most további öt entitást fogunk felhozni, amelyeket meg lehet idézni, de egyáltalán nem ajánljuk a kipróbálását.

5. Slenderman
Slenderman egy paranormális alak, aki gyerekeket szokott elrabolni. Az alak a fák között szokott vándorolni. Sokan úgy gondolják, hogy Slenderman jelenléte egy internetes játéknak köszönhető. Az alakzat állítólag nagyon magas, öltönyt visel és sápadt arca van. Állítólag nagyon szeret játszóterek környékén megjelenni.

Hogyan is lehet megidézni?
Menj az erdőbe, rajzolj egy kört egy fára, majd ebbe egy X-et. Óvatosan nyomd az arcodat a fának, majd csukd be a szemedet. Ugyanezt meg lehet csinálni egy üres fallal és egy filccel is, hogyha lekapcsolod a villanyokat.
Mond a következőt: Slenderman, Slenderman, minden gyerek elfut. 
Slenderman, Slenderman, ez neki csak játék.
Slenderman, Slenderman, öltönyt és nyakkendőt visel. 
Slenderman, Slenderman, biztosan meghalsz.

heh7vnaxvdmx0ktkxsz6

4. A kék baba
A kék baba legendája nagyon hasonlít a Bloody Maryjére. A legenda szerint egy krónikusan depressziós, pszichotikus nő életet adott egy gyermeknek, akiről azt hitte, hogy maga az ördög. A gyerek korábban született meg a fürdőszobájában, a nő azonnal egy tükörnek ütötte és meggyilkolta a gyermeket. Állítólag meg lehet idézni a gyermeket két módon is. Az egyik módszer, hogy bemegyünk a fürdőszobába egy baráttal, majd bepárásítani a fürdőt és felírni a tükörre, hogy “Baby Blue”. Kapcsoljuk le a villanyt, majd várjunk három percig. A sötétben tartsátok úgy a kezeteket, mintha egy babát tartanátok benne. Lassan érezni kezditek a csecsemő súlyát benne, amelyet oda kell adnotok a másiknak. Ne ejtsétek le a babát, hiszen ha háromszor leejtitek, akkor egyszerűen elvágja a torkotokat.
Második módszer, hogy bemész a sötét fürdőbe, majd lassan kántálod, hogy “Baby Blue” tizenháromszor, majd úgy teszel, mintha egy babát ringatnál a kezedben. Hamarosan érezni fogod a baba súlyát a kezedben, de figyelmeztetünk, hogy más is van a szobában a babán kívül, ezért perceken belül ki kell menekülnöd, különben az őrült édesanya bosszút áll.

t96xtnncjiyb3d4z7skg

3. Bloody Mary
Bloody Mary története mindenki számára ismert. Hogyha nagyobb csoportban játszod ezt a játékot, akkor mindenképpen hatásosabb. Egyszerűen be kell sétálni a sötét fürdőszobába, majd a tükör előtt kántálni, hogy Bloody Mary három alkalommal. A nő lelke állítólag megjelenik a tükörben. Csak ne hívd ki sohasem a tükörből, hiszen akkor rád akaszkodik, és az egész családot terrorizálni fogja.

mrlo7tdnr77rqar0eqi2

2. Könnyű, mint a toll, merev, mint a deszka 
Egy másik kedvenc egy csapatjáték, amelyben az egyik tagot felemelheti egy lélek. Nagyon egyszerű a kivitelezés: az egyik embernek a földön kell feküdnie, amíg a többiekben körbe kell ülniük és két ujjhegyüket erősen a fekvő ember alá kell helyezni. Aki a legközelebb van a fejhez, az kezd el kántálni. Először azt kell mondani, hogy “betegnek néz ki”, mire ezt a többiek is megismétlik, következőleg: “egyre rosszabbul fest” mondja a vezető, majd ismétlik a többiek is. A vezető ezután elmond egy rövid történetet, hogyan is halt meg a középen fekvő ember, akinek el kell képzelnie a halálát, és látnia, ahogy elhagyja a testét. Eközben a többiek ismételgetnie kell: “Könnyű, mint a toll, merev, mint a deszka.”

charlie-charlie-hauntings-plus-5-more-entities-you-can-summon-at-home-but-you-really-sh-426883

1. A mosolygós kutya
Érdekes ez a történet, hiszen a mosolygós kutya csak egy kép. Az eredeti történet szerint egy fiatal író összedolgozott egy mentorral, amikor első könyvét publikálták. Egyik nap az író elment a mentorához, hogy segítsen az utolsó fejezetben, de az nem volt otthon, ezért hazament. Később a rendőrség találta meg a mentort, aki elbarikádozta magát a szobájában, hiszen démonok támadásától rettegett. A mentor hamarosan elhunyt, de maga után hagyott egy floppyt, amelyen a mosolygós kutya képe volt. Állítólag, ha a képet sokáig nézed, akkor megőrülsz. Állítólag a másolatok nem érnek, de hogyha elküldik neked az eredeti képet, akkor megőrülsz. Azt állítják, hogy WikiPediáról is eltüntették az eredetit.

icl7ahdw4nyyul9eeen7

forrás: MoviePilot

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

13 thoughts on “5 entitás, amit megidézhetsz, de ne tedd

 • 2015-06-03 at 7:06 PM
  Permalink

  szia Gabriella!!! szeretnék kérni valamit…..
  biztos te is hallottál már a Charlie Charlie Challenge-ről….
  azt szeretném kérdezni, hogy fogsz-e róla írni?
  ( bocsánat, ha esetleg zavart, hogy tegeztelek)

  Reply
 • 2015-06-03 at 7:10 PM
  Permalink

  mármint úgy értettem, hogy esetleg tudod hogy csinálják?
  ( mert láttam hogy van róla cikk,de….)
  … hagyjuk, köszi

  Reply
 • 2015-06-03 at 7:12 PM
  Permalink

  Annyit tudok róla, amennyi a cikkben láttál. Elviekben egy papírra kell keresztbe tenni ceruzákat és igen-nem válaszokat írni, de a videóból megtudhatsz róla többet is!

  Reply
 • 2016-04-23 at 2:12 PM
  Permalink

  Szia Gabriella!
  Lenne egy kérdésem, mert egy kissé megzavarodtam a kék babáról szóló írásodat olvasván.
  Én teljesen másképp hallottam a történetét is és a megidézését is. (még nem volt szerencsém kipróbálni, mivel valamennyire még szeretem az életemet ^-^)

  Reply
  • 2016-04-23 at 7:09 PM
   Permalink

   Mi így olvastuk egy másik oldalon, te milyet ismersz? 🙂

   Reply
 • 2016-04-24 at 11:52 AM
  Permalink

  Szia Gabriella! Azt szeretném kérdezni, hogy valamelyik oldalon fönt van-e, még az a mosolygós kutya eredeti képe? Nem szeretnék megőrülni 😀 de azért látni igen. Vagy amit kitettél, az az eredeti kép? Válaszod előre is köszi! 🙂

  Reply
 • 2016-05-07 at 3:32 PM
  Permalink

  Szia 🙂 és olyan lehet hogy ezeket kipróbalom de nem válik be?

  Reply
  • 2016-12-13 at 10:06 AM
   Permalink

   Biztosan van olyan, de én inkább nem próbálnám ki 😀

   Reply
 • 2016-12-12 at 7:14 PM
  Permalink

  Szia Gabi!

  Hobbim, hogy egyes teremtmények után kutakodok ugyanezt tettem slendermannel és arra jutottam, hogy egy közönséges szörny tervezési pályázat alkalmával született melyen el is nyerte a fődíjat, van néhány gyakran mutogatott kép róla. Azok is a pályázatra készültek. Így valószínűbbnek tartom, hogy ha működne is a megidézése amit nyilván nem fogok kipróbálni [nyugodtan írjon ha valaki igen] akkor annak valószínűleg több köze lehet az emberi hitnek.

  Reply
  • 2016-12-13 at 10:08 AM
   Permalink

   Én úgy gondolom, hogy sok esetben köze van az emberi hit erejének, hogyha ilyesféle szörnyek megidézéséről van szó! Szóval abszolút lehet, hogy igazad van. Ettől függetlenül én se merem kipróbálni 😛

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.