28 látogatható kísértetjárta ház az Egyesült Királyságban I.

1. ATHELHAMPTON ház, Dorset

Ebben a kísértetjárta házban állítólag egy emberszabású majom szelleme kísért a 16. századból. Állítólag a titkos lépcsőkről folyamatos kaparászást lehet hallani, mintha egy állat esett volna csapdába. Más lelkek is vannak a házban, például a Szürke Hölgy szelleme.

2. Longleat ház, Wiltshire
A házat állítólag Lady Louisa szelleme kísérti, akinek férje, Thomas Thynne megölt egy inast, akiről azt sejtette, hogy viszonyt folytat a feleségével. A férj az inast a pincében földelte el, és azt mondta a feleségének, hogy a férfi hirtelen elhagyta a házat. Azonban Louisa továbbra is gyanakodott, és végigkutatta a szobákat. Az éjjeli keresések alatt tüdőgyulladása lett, majd szülés közben meghalt. Állítólag a mai napig kutat a házban szerelméért.

3. TIVERTON kastély, Devon

A Tiverton kastélyban egy fiatal menyasszony szelleme lakik, aki egy nagy ládában bújt el, amikor bújócskát játszottak az esküvője napján, de véletlenül bezárta magát. A keresés ellenére a lányt csak évekkel később találták meg, amikor már csak a csontváza és a ruhája volt meg. Sokan látták már a lány szellemét vándorolni a folyosókon. 

4. PRIDEAUX kastély, Cornwall
Azok, akik már eltöltöttek éjszakákat a Lépcsőszobában, elmondták, hogy egy megvadult kutya szellemét fedezték fel, sőt, a falról lefolyó vért is láttak. Állítólag a régi lakók vándorolnak a házban, és rejtett folyosók találhatóak a ház alatt.

5. OLD BOWLISH ház, Somerset

A második világháború alatt haditengerész tisztek laktak a házban, és mindannyian azt állították, hogy egy nő szellemét látták, és egy kislányét is, aki fejbe lövi magát, mielőtt eltűnne. 

6. A PETO kert az Iford kúriába, Wiltshire

A házban folyamatosan a tömjén illatát lehet érezni, és egy gyermek hümmögését lehet hallani. 

7. CHAVENAGE ház, Gloucestershire

Egy fej nélküli király és egy szürke hölgy kísérti ezt a házat. Állítólag az egyik szoba olyan felkavaró, hogy már ördögöt űzni is próbáltak a helyszínen. 

8. Powderham kastély, Devin
Az egyik legidősebb családi ház Angliában, ahol még a kutyák sem akarnak megmaradni éjszakára.

9. Samlesbury Hall, Lancashire

Lady Dorothy Southworth szelleme kísért a házban, emellett egy öngyilkos férfi is itt ragadt, sőt egy katolikus pap is.

10. ASTLEY hall, Lancashire

Egy helyi földműves és egy kislány ragadt ebben a hatalmas házban. A házban folyamatosan gyereknevetést lehet hallani a folyosókon, és valaki Mozartot is játszik néha a zongorán. 

11. Levens Hall, Cumbria
Egy cigányasszony állítólag megátkozta a házat, amikor meghalt, ezért most egy kis fekete kutya lelke is kísérti a házat, de emellett más borzalmakat is találunk odabenn. 
12. Muncaster kastély, kert és bagolycenter, Cumbria
A kárpitos szobát már nem adják ki vendégeknek, mert annyi ember hallott odabent furcsa hangokat és ajtócsapódásokat, emellett kellemetlen mellkasi fájdalmat is éreztek. Tom Skelton szellemét lehet itt találni, akit állítólag  egy helyi asztalos ölt meg, 
13. Hoghton torony, Lancashire
Rengeteg paranormális eseményt írtak le ezen a helyen. Még szellemtúrákon is részt lehet venni 1955 óta.

14. RIPLEY kastély, Yorkshire

A kastélyt az Ingleby család szelleme kísérti, akik a 16. században birtokolták a helyszínt.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.