25 érdekes tény a szilveszterrel kapcsolatban

1. Néhány ember felnőtt pelenkát visel a Times Square szilveszteri ünnepségén, mert kevés a mellékhelyiség.

2. Etiópiában 11 hónap van, éppen ezért most 2006-ot írnak és szeptember 11-én ünneplik az újévet.

3. 2006-ig a Space Shuttle sohasem repült újév napján, mert a számítógépek nem tudták kezelni az év változását.

4. Hogy az ittas vezetést csökkentsék az AAA tagok minden évben felajánlják az Egyesült Államokban, hogy ingyen hazavisznek (sajnos nem minden államban érhető el).

5. Beethoven 9. szimfóniáját a német hadifoglyok mutatták meg a japánoknak az első világháborúban, azóta tradíció, hogy eljátsszák újév napján.

6. Amikor a vallásokat elnyomták a Szovjetunióban, akkor a Mikulás a Télapó nevet kapta, aki újév napján hozta a szovjeteknek az ajándékokat az újévi fa alá.

7. Koreában és más ázsiai országokban, amikor megszületsz már egy évesnek számítasz és az életkorod újév napján növekszik. Szóval ha december 29-én születsz, akkor már eleve kétévesen indulsz.

8. 2010 a Fekete Özvegy nevű öngyilkos merénylő terrorista támadást tervezett Moszkvában szilveszter este, de minden elromlott, amikor egy boldog újévet kívánó üzenet aktiválta a merénylő övét órákkal korábban az akciónál és csak őt gyilkolta meg.

9. 1976-ban egy Danny Finegood szilveszter este kicserélte a Hollywood feliratot Hollyweedre, hogy a marihuána legalizásáért harcoljon. A projekt az iskolába készült, ötöst kapott érte.

10. Az ősi hawaii-i új év négy hónapig tartott, a háború ekkor tilos volt, az emberek nem dolgoztak, csak táncoltak, ettek és jól érezték magukat.

11. Minden évben van egy zenei fesztivál az Antarktiszon, amelyet jégraktárnak neveznek.

12. Thaiföldön az újévet egy állam által finanszírozott több napos vízi harcokkal ünneplik.

13. 1753-ig az Egyesült Királyságban az új évet március 25-én ünnepelték Gyümölcsoltó Boldogasszony napján. 1753-től álltak át január elsejére.

14. Az oroszok kétszer ünneplik az újévet egyszer január elsején, aztán január 14-én.

15. Újév napján a Japánban található Akitában tradíciónak számít, hogy a férfiak hegyi démonnak öltöznek, berúgnak és gyerekeket riogatnak, akik lusták voltak vagy rosszul viselkedtek.

16. Minden december 25-én Takanakuy városában, Peruban mindenki ökölharcol. Aztán mindenki elmegy inni, hogy tisztán kezdjék az új évet.
17. Észak-Karolniában egy hatalmas gömb helyett egy oposszumot eresztenek le.
18. Összesen 14 lehetséges naptár létezik. Mindig újra lehet hasznosítani őket.
19. A francia forradalom után Franciaország rövid ideig új naptárat vezetett be, ahol 10 napból állt egy hét, 10 órából egy nap, 100 percből egy óra és 100 másodpercből egy perc. Az első évnél kezdték.
20. Észak-Koreában teljesen más naptárat használnak, a naptáruk Kim Il Sunggal kezdődik.
21. Hogmanaynak nevezik szilveszter estéjét Skóciában. Egy Stonehaven nevű helyen tűzgolyókat dobálnak ezen az éjjelen.
22. Van egy 1000 év hosszú dal, amelyet Hosszú játéknak hívnak. A dalt 2000. január elsején kezdték el játszani és egészen 2999. december 31-ig fog tartani. Aztán elölről kezdődik.
23. Szilveszter éjjelén Johannesburg egyik kisebb szomszédságában Dél-Afrikában összegyűjtik a régi eszközöket, felveszik egy elhagyatott társasház tetejére és ledobálják az utcára.
24. Reykjavikban van szilveszter éjjelén a legnagyobb tűzijáték.
25. 2008 óta Alabama államban óriási mechanikus holdat világítanak ki, hogy ünnepeljék az új évet.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.