21 igaz történet, amely az American Horror Storyt inspirálta

Mi is nagyon szeretjük az American Horror Storyt, éppen ezért most 21 igaz történetet hoztunk, ami a sorozat alkotóit inspirálta.

Első évad – Murder House

Elizabeth Sort, a Fekete dália
Mena Suvari alakított Elizabeth Sortot, a 22 éves ismeretlen színésznőt, akit 1947-ben meggyilkoltak. A testét kettőbe vágták, gyilkosa kivájta a száját, hogy különös mosolyt csempésszen az ajkára. A gyilkost sohasem találták meg.

A nővér gyilkosságok
1966-ban Speck, egy Texasból származó tengerész betört egy Chicagóban található nővérszállóba, ahol megkínzott, megerőszakolt és meggyilkolt nyolc lányt egy éjszaka alatt. A férfit egy túlélő azonosította, aki sikeresen elrejtőzött az ágya alatt. A férfit 1200 évnyi börtönre ítélték, de elhunyt 1991-ben a cellájában.

Második évad – Asylum

Kit és Alma Walker, Barney és Betty Hill
Barney és Betty Hill voltak az első emberek, akik először állították, hogy elrabolták őket az idegen lények 1961-ben. Az eset szélesen dokumentált, televíziós műsor és könyv is készült belőle.

american-horror-story-season-6

Dr. Thredson és Ed Gain
Dr. Thredson sorozatgyilkos volt, aki áldozatai bőrét és csontjait használta, hogy otthonát dekorálja a sorozatban, ugyanígy Ed Gain is, aki áldozatainak bőréből készített lámpát. Később rengeteg karakternek nyújtott inspirációt, így Norman Batesnek is.

Grace és Lizzie Borden
Lizzie Borden meggyilkolta családját, amiért 1892-ben kaptak el és állítottak a bíróság elé. A lány apját és mostohaapját gyilkolta meg. 1893-ban ítélték el tettéért.

Josef Mengele
Dr. Arden karakterét Josef Mengele ihlette, a német orvos, aki Auschwitzben szolgált. A férfi borzalmas kísérleteket hajtott végre a tábor lakóin.

Harmadik évad – Coven

Marie Laveau
Marie Laveau 1820 és 1860 között élt New Orleansban. Fodrász volt, aki fekete mágiát gyakorolt. Az emberek a mai napig látogatják a sírját, sokak szerint jó szerencsét hordoz.

New Orleans baltás gyilkosa
1918 és 1919 között egy baltás sorozatgyilkos tizedelte a város sorait. A férfi baltát és pengét használt, és mindenkit megfenyegetett, aki nem jazz zenét hallgatott.

Madam Delphine LaLaurie
LaLaurie New Orleans krémjébe tartozott az 1800-as években. Lakásának pincéjében kínzókamrát rendezett be, rengeteg szolgát meggyilkolt. A házát a mai napig kísértetjártának mondják.

american_horror_story-title-baby-on-chair1

Negyedik évad – Freak Show

A morbid múzeum
A Philadelphiában található Mütter Múzeumon alapul a sorozatbeli emberi furcsaságok gyűjteménye. A múzeumnak állandó kiállítása van, amelyben egy mumifikált nő is megtekinthető, emellett Albert Einstein agyának darabjai is. Sőt, sziámi ikrek szerveit is láthatjuk.

Schlitze
Pepper karakterét egy Schlitze nevű ember inspirálta, aki az 1900-as évek elején tűnt fel cirkuszokban. Schlitze egy mikrokefáliában szenvedett, amely kisméretű agyat és koponyát eredményez. Értelmi szintje egy háromévesének felelt meg. 1932-ben egy filmben is szerepelt.

Edward Mordrake
Edward Mordrake az 1800-as években élt és két arccal rendelkezett. Hosszasan könyörgött az orvosoknak, hogy távolítsák el másik arcát, amely állítólag borzalmas dolgokat mondott. A fiú 23 évesen lett öngyilkos, miután megtagadták az orvosok a műtétet. 

Grady Franklin Stiles
Stiles 1937-ben élt Pittsburghben és már nagyon hamar arra kényszerítették, hogy fellépjen, majd elég hamar alkoholista is lett. A férfi később meggyilkolta lánya jegyesét, 1993-ben szomszédja ölte meg a férfit.

John Wayne Gacy
Gacy ihlette a negyedik évad borzalmas bohócalakját, aki 1972 és 1978 között körülbelül 33 fiatal férfit ölt meg, és néha bohócként lépett fel születésnapi bulikon. 

Violet és Daisy Hilton
A sziámi ikrek ihlették Dot és Bette Tatlert. Hiltonék 1915-ben érkeztek San Franciscóba, és Charlie Chaplin mellett is felléptek.

Ötödik évad – a hotel

Hotel Cecil
A Cecil Hotel ihlette az AHS Cortez Hotelét. A Cecil Hotelben olyan emberek szálltak meg, mint az éjszakai zaklató gyilkos és az ausztrál sorozatgyilkos, Jack Unterweger. A Cecil hotelben hunyt el Elisa Lam is, aki a hotel víztárolójába fulladt bele. Sokak szerint Lam drogok áldozata lett, mások azonban paranormális dolgokra fogják a lány halálát.

H.H. Holmes
Holmesot az Egyesült Államok első sorozatgyilkosaként emlegetik. 1893-ban a férfit vett egy hotelt, amelyben később meggyilkolta az embereket, testüket befalazta az éppen épülő szállóba.

Alieen Wuornos
Wuornos sorozatgyilkos volt, akit már egyszer Charlize Theron is megformált a Monster című filmben. A nő hét férfit ölt meg 1989 és 1990 között, 2002-ben végezték ki.

Jeffrey Dahmer
Dahmer 1978 és 1991 között 17 fiatal férfit gyilkolt meg Wisconsinban. Megkínozta őket, majd feldarabolta a testüket. Dahmer alapvetően teljesen normális kinézetű volt, senki sem gondolta volna, hogy ilyen tetteket követ el.

Richard Ramirez
Ramirez az éjszakai zaklatóként is ismert. A férfi elkötelezett sátánista volt, aki 13 embert gyilkolt meg és rengeteget megkínzott.

american-horror-story-season-6-teasers2

Hatodik évad – Roanoke

Roanoke elveszett kolóniája
Amerika egyik legrégebbi és legmegmagyarázhatatlanabb eseménye a Roanoke kolónia eltűnése. 117 ember tűnt el nyom nélkül 1590 környékén, sohasem találtak még csontokat sem. Mi is bővebben írtunk már az esetről, amely ide kattintva elérhető.

forrás: 9GAG

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “21 igaz történet, amely az American Horror Storyt inspirálta

  • 2017-09-23 at 4:38 PM
    Permalink

    Ha jól emlékszem Pepper a 2. évadban volt és nem a 4-ben.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.