13 hihetetlen és meglepő véletlen a világ minden tájáról

13 hihetetlen és meglepő véletlen a világ minden tájáról

Akár reinkarnáció is lehetne

Enzo Ferrari, a Ferrari alapítója 1988-ban hunyt el. Körülbelül egy hónappal később megszületett Mesut Özil, labdarúgó. A fényképeiket elnézve, akár ikertestvéreknek is gondolhatná őket az ember. Lehetséges, hogy Ferrari Özilben született újra?

© welt
© wikipedia

Újabb bizonyíték az időutazásra?

Jennifer Lawrence kiköpött mása a filmezés ezüstkorában tündöklő egyiptomi színésznőnek, Zubaida Tharwatnak.

A Titanic katasztrófájának előrejelzése

1898-ban, 14 évvel a Titanic elsüllyedése előtt, Morgan Robertson fantasy szerző írt egy novellát Futility (Hiábavalóság) címmel, ami egy elsüllyedt hajó történetét mesélte el, amely a Titán nevet viselte. Azonban nem csak az elnevezésben bukkanhatunk hátborzongató egyezésre. Mind az igazi, mind a kitalált hajótt az „elsüllyeszhetetlen” jelzővel illeték, hasonló technikai részletekkel rendelkeztek, nem volt elég mentőcsónakuk és az Atlanti óceánon jéghegybe ütköztek. A Titanic katasztrófája után a történetet újra kiadták  Futility, or The Sinking of the Titan. (Hiábavalóság, avagy a Titán süllyedése) címmel.

Szomszédok különböző századokból

A híres zeneszerző, George Handel a híres gitárművész Jimi Hendrix szomszédok voltak, igaz két század távolságából. Handel a Brook Street 25 alatt lakott Londonban, míg Hendrix a 23-ban. Mindketten rendkívüli zenészek voltak, akik hatalmas befolyással voltak a saját koruk zenéjének fejlődésére.

A Hoover gát tragédiája

Az egyik első ember, aki életét vesztette a Hoover gát építése közben George Tierney volt, aki 1922 december 20-án halt meg az előkészítő munkálatok során. Az utolsó áldozat pedig Patrick Tierney volt, George fia, aki szintén december 20-án vesztette életét.

Az autók, amik egymásra találtak

1885-ben, Ohio államban két autó összeütközött. Az eset különlegessége, hogy akkoriban az autógyártás még gyermekcipőben járt, és az egész államban csak ez a két autó volt. Sajnálatos módon akkoriban az autóbaleseteket nem dokumentálták, így nincsenek hivatalos feljegyzések az esetről.

Véletlen egybeesések Lincoln és Kennedy életrajzában

Rengeteg furcsa hasonlóság van a két amerikai elnök életrajzában. Mi most csak néhányat mutatunk be ezek közül:

Mindkettejüket a fejük hátuljára leadott lövés ölte meg, egy pénteki napon, egy ünnep előtt (Lincoln húsvét előtt halt meg, Kennedy pedig hálaadás előtt). Mindkettőjüket a feleségük és egy másik pár kísértek.

Mindkettejüknek négy gyermeke volt.

Mindkettejüknek volt egy Billy Graham nevű barátja.

Kennedy titkárnőjét Mrs. Lincolnnak hívták, Lincoln titkárát pedig Johnnak.

Mindkettejüket egy Johnson nevű elnökhelyettes követte, akik mindketten déliek voltak és demokraták.

Az első és az utolsó katona

Az első világháborúban megölt első és utolsó brit katona sírja egymástól hat méterre található, a sírköveik egymás felé néznek. Ez az elrendezés teljesen a véletlen műve.

© theguardian

Pletykák Edgar Allan Poe időgépéről

Az Arthur Gordom Pym című Poe történet négy tengetészről szól, akik túléltek egy hajótörést, és kénytelenek voltak megenni egy Richard Parker nevű hajósinast. Poe azt állítottam, hogy az elbeszélését megtörtént események ihlették, ez azonban nem volt igaz. 46 évvel a könyv megjelenése után tényleg elsüllyedt egy hajó, ahol a túlélők beszámoltak arról, hogy ették meg a hajósinasukat… akit Richard Parkernek hívtak. Persze rögtön lábra kelt a pletyka, miszerint a híres amerikai írónak időgépe volt.

Balszerencsés testvérek

1975-ben Erskine Lawrence Ebbin, 17 éves bermudai lakos éppen a motorjával szelte az utat, amikor elütötte egy taxi. Majdnem egy évvel azelőtt, szintén júliusban, Erskine bátyja, aki szintén 17 éves volt, meghalt. Ugyanazon a motoron ült, és őt is egy taxival való szerencsétlen találkozás ölte meg. A kormány mögött ugyanaz a taxis ölte meg, és ugyanazt az utast szállította.

Anthony Hopkins és egy ritka könyv

Egyszer Anthony Hopkinsnak égető szüksége volt egy regényre, hogy fel tudjon készülni a szerepére A lány a Petrovka utcából. (Aminek egyébként Zsigmond Vilmos az operatőre.) Semelyik könyvesboltban nem tudott ráakadni a regényre, amikor teljesen véletlenül talált egy ottfelejtett példányt a metróban. Amikor később Hopkins találkozott az íróval, George Feiferrel, Feifer megemlítette, hogy neki nincs meg a könyv, mert kölcsönadta az egyik barátjának, aki a metróban felejtette azt.

© imdb

A Római Birodalom különleges neve

Róma városát a legenda szerint Romulus alapította, később pedig ő lett a város első királya. A Nyugat Római Birodalom utolsó királya Romulus Augustulus volt, bár Flavius Romulus Augustus néven született. Mindenesetre azt elmondhatjuk, hogy az ókori világ egyik leghatalmasabb birodalma ugyanazzal a névvel, a Romulus-szal, kezdődött és végződött.

A Simpson család megjósolta Donald Trump megválasztását

A Simpson család alkotói 2000-ben készítettek egy epizódot, amiben azzal viccelődtek, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke. Sejthették-e, hogy egy nap valóra válik a jóslatuk?

Még lenyűgözőbb az, hogy néhány jelenet Trump sorozatbeli kampányából, szinte pontosan megegyezett a másfél évtizeddel későbbi valósággal.

© youtube

Eredeti cikk: https://brightside.me/wonder-curiosities/12-unbelievable-coincidences-that-leave-us-with-many-questions-about-the-world-261310/

 

Fanni Sütő

Sütő Fanni (1990) a szíve mélyén örök bölcsész, álruhás író. A valóságban néha angol tanár, néha telefonos kisasszony, néha középosztálybeli kalandor. Verseivel nyert pár díjat és jelent meg újságokban, például a Holnap magazinnál vagy a Kis Lantnál, novelláiból az Aranymosás blogján lehet szemezgetni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.