13 furcsa babona a halállal kapcsolatban

A halállal kapcsolatos babonák tárháza szinte végtelennek mondható. Most hoztunk nektek 13 érdekes babonát a halállal kapcsolatban!

13. Érmék a szemre
Ez a gyakorlat még az ókori görögök korára eredeztethető. Hitük szerint a holtaknak le kell utazniuk Hádészhez, és át kell kelniük a Styx folyón, hogy megérkezzenek a túlvilágba. Hogy átkeljenek, fizetniük kell a hajósnak, Charonnak, ezért rakják az érméket a szemre. Ráadásul rengeteg ember hal meg nyitott szemmel, így az érmékkel lecsukhatják a szemüket. A leghíresebb pénzérmék, amiket erre használták két féldolláros, ezüst pénzjegy, amelyek Abraham Lincoln szemén pihentek. Manapság a Chicago Historical Museumban tekinthetőek meg.

12. Madarak és halál
A madarakat régóta a túlvilág hírnökeinek tekintik. Nem meglepő, hogy számos misztérium kötődik hozzájuk. Ha hallod, hogy egy bagoly huhogja a nevedet, esetleg hollók vagy varjak köröznek az otthonodnál, ütköznek az ablakodnak stb. akkor azok a halál hírnökei lehetnek.

11. Keletnek fordítva temetni a halottakat
Lehetséges, hogy még nem vetted észre, de számos temetőt úgy rendeznek el, hogy a fejfák nyugaton helyezkednek el, amíg a holtak lába kelet felé mutat. Ez onnan ered, hogy a holtaknak látniuk kell az új világot, amikor felkel a nap.

10. Először a holtak lábát kell kivinni
Hogyha egy házból kiviszel egy holttestet, akkor a lábának kell először kilépnie az ajtón. Ez a babona még a viktoriánus időkből ered, akik szerint, hogyha a fej távozik először, aki holtak képesek visszanézni. Emellett ezt még tiszteletből is teszik így.

9. Letakarni a tükröket
A virrasztásokon a tükröket mindig letakarták, hogy a lélek semmiképpen se maradjon itt. Ez a gyakorlat főleg a zsidó temetkezési szokásoknál fontos, és praktikusabb oka is van: íy a gyászolóknak nem kell szembesülniük saját kinézetükkel, így energiáikat csak az emlékezésre és a gyászolásra fordíthatják.

8. Megállítani az órákat
Régebben ez volt a jele annak, hogy a holtnak véget ért az élete. Az órát a temetés után kellett újraindítani. Hogyha a családfő halt meg, akkor az órát sohasem indították újra.

7. Virágok a sírokon
Hogyha vadvirágok jelennek meg maguktól az elhunyt sírján, az jó jel és az elhunyt megérkezett a mennyekbe. Azonban a piszkos síremlék a gonosz jele. Régebben mindig virágokat tettek a koporsóra, amelynek régen olyan oka is volt, hogy elfedje a bomlás szagát.

6. Terhes nőknek el kell kerülnie a temetéseket
Úgy fest, hogy régen is tudták, hogy a felfokozott érzelmek miatt az állapotos hölgyek elvetélhetnek.

5. A hírességek hármasával halnak
Ed McMachon, Farrah Fawcett és Michal Jackson egymás utáni három napon haltak meg. Egy városi legenda szerint ez egy átok. Ennek ellenére úgy fest, hogy ez a három híresség halt csak meg ilyen sorrendben.

4. Tartsd vissza a lélegzetedet
Egy másik népszerű babona szerint vissza kell tartanod a lélegzetedet, amíg áthaladsz egy temetőn, hogy egy nyugtalan lélek ne találjon utat a fizikai világba. Persze nagyobb temetőknél ez igencsak problémás.

3. Mennydörgés
Hogyha dörög az ég a temetés alatt, akkor ez annak a jele, hogy a lélek megérkezett a mennyországba.

2. Temetési babonák
Rengeteg temetéssel kapcsolatos babona is van. Például sohasem szabad a testet a saját járműveddel vinni. A gyászmenetnek állítólag nem szabad megállnia, mert akkor újabb ember fog meghalni. Nem szabad a járműveket sem számolni ilyenkor. Babát sem szabad a temetésre hozni, mert akkor még egyéves kora előtt meghalhat.

1. Éjjelre a sír nyitva hagyása
Nem szabad temetetlenül hagyni a sírokat éjszakára de ennek megvan a praktikus oka is, hiszen éjjel beleesni egy sírgödörbe nem a legjobb dolog.

forrás: Huffington Post

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.