13 babona

Ma egy listát hoztunk nektek a legfurcsább babonákról. Persze mindig akadnak furcsábbnál furcsább hiedelmek, szóval, mi sem törekedtünk tökéletességre. Ehelyett válogattunk.
A babonák lényegében irracionális hiedelmek, amelyek azt az illúziót táplálják, hogy a valóságban nem összefüggő dolgok összefüggnek. Természetesen mindnyájunknak vannak apróbb szokásai, amelyek babonákat sejtetnek a háttérben, és legyen bármilyen negatív az a szó, hogy babonás, azért azt nem lehet tagadni, hogy a hiedelmek a megmagyarázhatatlan és veszélyes világ feletti kontrollt próbálják befolyásolni.
Milyen babonák léteznek, amelyek megnehezíthetik az ember életét (arról nem is beszélve, hogy sok esetben pont félelmet és nehézséget okozhatnak).
1. Ha madár repül a házba, az halált jelez.
2. A felfelé fordított kenyér szerencsétlenséget okoz.
3. Ha költözöl, dobd ki a régi seprűdet, és vegyél helyette újat. Új helyen új seprű kell.
4. Ha az év első pillangója, amit meglátsz, hófehér, szerencse fog kísérni abban az évben.(Végre valami pozitív!)
5. Ha fekete cica közeledik feléd, az jót jelent, ha viszont távolodik, balszerencse ér hamarosan.
6. Félsz a vihartól? A villámlástól? A babonák szerint a makk az ablakban megvéd a villámoktól.
7. A következő babonához több dolognak kell teljesülnie: ha beteg ember van a házadban, és még kutyavonítást is hallasz éjszaka, akkor az balszerencsét jelent.
8. A következő már kicsit optimistább: Ha egy lópatkót szögelsz a hálószobád falára az jó, mert távol tartja a rémálmokat.
9. Az egészség megőrzésének legjobb módja, ha az ősz első napján elkapsz egy leeső levelet. Ugyanis ebben az esetben a megfázás egész télen elkerül majd.
10. Ha gyíkról álmodsz, azt jelenti, hogy van egy titkos ellenséged. Ajaj.
11. Ha egy tükör magától leesik és összetörik a házban, azt jelenti, hogy valaki hamarosan meghal.
12.  Ha valaki azt hiszi, hogy az előzőnél nem lehet baljósabb: ha a földre ejtesz egy esernyőt, arra utal, hogy a házban valakit hamarosan megölnek (a cikk írója most elgondolkozott, hogy hányszor esett bele ebbe tudtán kívül).
13. És az utolsó: soha, de soha ne indulj utazni pénteken, különben igazán kellemetlen élményeid lehetnek.
Forrás: listverse
Képek: tumblr
írta: Sereg Gitta

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.