11 fontos karácsonyi horrorfilm

A karácsony az az időszak, amikor mindannyian újra együtt lehetünk a családdal. De ez nem jelenti azt, hogy a sok cukorszirupos és nyálas filmek mellett nem nézhetünk meg pár jó kis horrorfilmet! Épp ezért gondoltuk, hogy mutatunk pár karácsonyi horrorfilmet, hogyha ti másképp szeretnétek hangolódni az ünnepre.

TALES FROM THE CRYPT (1972)

Mielőtt az HBO bemutatta volna a híres televíziós műsorát, és mielőtt megjelent volna a képregény, azelőtt 1972-ben készült egy igen félelmetes film, amelyet Freddie Francis rendezett. A filmben öt félelmetes mesét ismerhetünk meg. Ezek között találkozhatunk egy gyilkos Mikulással is.

Tales from the Crypt

Black Christmas (1974)

Mikor is kezdődött a slasher-zsáner? Melyik az első film, amely ebbe a kategóriába tartozik? Néhányan azt mondják, hogy Bob Clark Black Christmas-e volt az első. Az 1974-es klasszikus Margot Kidder, Olivia Hussey és Andrea Martin játszanak, aki kollégiumban élnek és fogalmuk sincs arról, hogy egy őrült gyilkos lakik a padláson. Ennek később remake-je is készült.

Black Christmas

CHRISTMAS EVIL (1980)
A filmben Brandon Maggart, egy mentálisan zavart ember azt hiszi magáról, hogy ő a Mikulás, és elkezdi megfigyelni a gyerekeket a szomszédságban, és eldönti magában, ki volt jó és rossz. Ez nem annyira véres film, de a végén hatalmas csavar van.

Christmas Evil

SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT (1984)
A filmben egy meggyötört tinit ismerhetünk meg, aki Mikulásként gyilkolászik a szomszédségban, miután meggyilkolták a szüleit. A történet véres, de ugyanakkor szomorú is.

Silent Night Deadly Night Poster

 

Szörnyecskék (Gremlins)

A szörnyecskék mára már karácsonyi klasszikusnak számít. Zach Galligan játssza azt a tinédzser, aki furcsa, szőrös teretményt kap karácsonyra, amely nagyon könnyedén félelmetes szörnyeteggé változhat. A Szörnyecskék leginkább a szuper karakterek miatt lett ennyire híres.

Gremlins

Szellemes karácsony (Scrooged, 1988)

Azt bizton állíthatjuk, hogy Charles Dickens Karácsonyi énekének milliónyi feldolgozása született az évek során. A Scrooged egy félelmetes-humoros változat Bill Murray főszereplésével. Érdemes megnézni, hogyha még nem láttátok.

Scrooged

Elves (1989)

Talán ez az egyik legfurcsább film a listában. Egy fiatal nő véletlenül felnevel egy náci manót az erdőből a háza mögött. Hamarosan meg akarja oldalni a manó rejtélyét. Az Elves nagyon olcsó, bugyuta és ronda film, de ennek ellenére vicces szórakozást nyújthat.

Elves

Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare Before Christmas, 1993)

Tim Burton igazi klasszikust alkotott ezzel a filmmel. Az animációs filmben egy csontváznak van életközépi váltsága, elrabolja a Mikulást és elárasztja a gyerekeket gyilkos játékokkal. Igazi karácsonyi klasszikus.

The Nightmare Before Christmas

Jack Frost (1997)
Egy sorozatgyilkos hóemberként tér vissza Michael Cooney alacsony költségvetésű, bugyuta horror-vígjátékban. Ennek ellenére sokaknak a kedvence ilyenkor karácsony környékén.

Jack Frost Shannon Elizabeth

Santa’s Slay (2005)

Ebben a filmben tényleges találkozhatunk egy földöntúli erejű Mikulással, akiről kiderül, hogy az igazi antikrisztus. A film meglepően vicces és kissé borzongató is.

Santa's Slay

Rare Exports: A Christmas Tale (2010)
Ebben a filmben egy expedíciót ismerhetünk meg, amelyben a csapat a Mikulás maradványait próbálja feltárni. Aki még nem látta, annak szeretettel ajánljuk.

Rare Exports

SPONSORED CONTENT

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.