10 szellemes élmény bizarr következményekkel I.

A most következő összeállításban hamis szellemes élményekkel találkozhatunk, amelyeknek azonban különleges utótörténetük van.

A Greenbrier szellem
1897. január 23-án a 23 éves Zona Heaster Shue különleges körülmények között halt meg lakásában. Érdekes módon, mire az orvos a helyszínre érkezett a férj már felvitte a lány holttestét az ágyukba és felöltöztette őt. A férj az elkövetkező napokban igencsak érdekesen viselkedett, de mindenki úgy gondolta, hogy a lány természetes halállal hunyt el. Azonban pár héttel a lány temetése után megjelent az édesanya és azt kérte, hogy újra vizsgálják meg Zona holttestét. Állítólag Zona szelleme kérte erre az anyukát, és elmondta, hogy férje törte ki a nyakát. A boncolás bizonyította, hogy Zona nyaka tényleg eltört, így a férjet letartóztatták a felesége meggyilkolásáért még akkor is, hogyha nagyon kevés bizonyíték volt ellene. Az édesanya szellemes tanúvallomása azonban annyira meggyőző volt, hogy a férjet mégis elítélték.

10_462846637

James L. Chaffin szelleme
1921-ben James L. Chaffin meghalt egy hatalmas esés következtében. Maga után hagyott négy fiút és egy feleséget. James végrendeletében harmadik fiára, Marshallra hagyta a farmot. Azonban a következő évben problémák adódtak, hiszen Marshall meghalt. Mivel más utalás nem volt a család többi tagjára, ezért úgy tűnt, hogy Marshall özvegye fogja örökölni a család egész birtokát. 1925-ben James második fia megtámadta a végrendeletet, azzal, hogy apja szellemként felkereste őt. Állítólag Jameset több esetben is meglátogatta apja, és elmondta, hogy szeretné felosztani birtokát fiai között, és állítólag egy új végrendelethez vezette, amely teljes mértékben meggyőzte a bíróságot, hiszen a kézírás ugyanolyan volt, mint a régi végrendeleten.

2_180233713

A Montrose szellem
1913. május 27-én a pilóta, Desmond Arthur rutin repülésre indult Skóciában, de sajnos a repülőgép egyik szárnya meghibásodott, így a férfi meghalt a zuhanás következtében. Sokan azonban úgy gondolták, hogy rosszul szerelték meg a gépet, és ez okozta a katasztrófát. Azonban a három évvel későbbi nyomozás kimutatta, hogy Arthur maga volt a hibás a tragédiáért, ezután furcsa események történtek a helyszínen.
1916 augusztusában egy ott dolgozó furcsa látomásokat érzékelt. Sokan látni véltek egy furcsa alakot, akiről úgy gondolták, hogy csak Arthur szelleme lehet. Páran úgy gondolták, hogy ez Arthur válasza az igazságtalan vádakra, így hamarosan újra nyitották az ügyet és bebizonyították, hogy nem Arthur volt a felelős.

8_B.E.2_Early_production

A Cock Lane szellem
A Cock Lane szellem esete teljes mértékben hoaxnak bizonyult. 1759-ben William Kent és felesége, Fanny beköltöztek egy házban Cock Lane-en. Hat hónappal később ki akartak költözni onnan anyagi gondok miatt, de a főbérlő nem akarta visszafizetni a befizetett összeget. Nem sokkal később Fanny meghalt himlőben, később azonban Williamat vádolták meg halála miatt. A főbérlő állította ezt, aki elmondta, hogy Fanny szelleme a Cock Lane-n kísért. Állítólag Fannyt férje arzénnel mérgezte meg. A házba még egy papot is hívtak, hogy megidézte a lányt, állítólag ő is azt találta, hogy Fannyt bizony megmérgezték. Végül kiderült, hogy az egész történet csupán csalás volt.

7_142335137

Lowes Cottage
1994-ben egy angol pár, Anrew és Josie Smith elköltözött a Lowes házikóba három gyerekükkel. A ház legalább száz éves volt és Upper Mayfieldb városában helyezkedett el. A család hamarosan felfedezte, hogy a házikót bizony kísértetek járják. Josie később azt is állította, hogy egy lélek meg akarta erőszakolni, amíg aludt. A család úgy döntött, hogy elhagyja a helyszínt, de az előző lakók beperelték őket, mire a Smithek visszapereltek. A régebbi lakók azt állították, hogy a szellemeket csak kitalálták. Végül a bíróság nem hitte el a szellemes történetet, így a Smith családnak fizetnie kellett.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.